ROLAND GARROS

Roland Garros: Με φόρα στους "32" ο Μεντβέντεφ

Russia's Daniil Medvedev celebrates after defeating Kazakhstan's Alexander Bublik during following their first round match on day two of the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, Monday, May 31, 2021. (AP Photo/Thibault Camus)
Ο Ντανιίλ Μεντβέτεφ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε στον πρώτο γύρο του Roland Garros © 2021 THIBAULT CAMUS / ASSOCIATED PRESS

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ επικράτησε του Τόμι Πολ με 3-1 σετ (3-6, 6-1, 6-4, 6-3) και προκρίθηκε στους "32" του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράιλι Οπέλκα.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ερχόμενος με κεκτημένη ταχύτητα από την πρώτη ever νίκη του στο Γαλλικό Όπεν, επικράτησε στα τέσσερα sets του Τόμι Πολ και πέρασε στους "32" καλύτερους της διοργάνωσης.

Μπορεί να απώλεσε το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, όμως δεν πτοήθηκε και παίζοντας εξαιρετικό, σταθερό τένις από εκείνο το σημείο και έπειτα έφυγε από το Philippe Chatrier με τη νίκη.

Μετά από δυο ώρες και 21 λεπτά, ο Νο2 του ταμπλό Ρώσος, επικράτησε του Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης με 3-6, 6-1, 6-4, 6-3 και "σφράγισε" το ραντεβού του με τον Ράιλι Οπέλκα στον 3ο γύρο.

Έχοντας σε καταπληκτική κατάσταση το 1ο του σερβίς, ο Μεντβέντεφ ανέβασε ρυθμό από την απώλεια του 1ου set και μετά, φτάνοντας ελεγχόμενα στη νίκη, παρά το γεγονός ότι στο τέλος ο Πολ δεν πετούσε λευκή πετσέτα με τίποτα.

Με 40/50 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς του, ολοκλήρωσε το ματς ο Ρώσος, που δεν ήταν ψύχραιμος στους πόντους που έπαιξε πίσω από το 2ο σερβίς του, γι' αυτό και δέχθηκε τέσσερα breaks από τον Πολ (4/6 break points).

Μπορεί να είδε τον Αμερικανό να του "σπάει" τόσες φορές το σερβίς, όμως ο ίδιος έκανε τα διπλάσια breaks και στα 18 service games του Αμερικανού, κέρδισε οκτώ games, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά αποτελεσματικότητας (8/15 break points).

Ο Μεντβέντεφ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 30 winners, έναντι 20 του Πολ, ενώ έκανε 32 αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με τον Αμερικανό που έφτασε τα 46. Συνολικοί κερδισμένοι πόντοι: 116 - 90 υπέρ του Νο2 τενίστα στον κόσμο.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ