ROLAND GARROS

Roland Garros: Με Φέντερερ η 2η ημέρα στο Παρίσι στο Chatrier

Ο Ρότζερ Φέντερερ
Ο Ρότζερ Φέντερερ Ⓒ 2019 JEAN-FRANCOIS BADIAS/ASSOCIATED PRESS

Ο Ρότζερ Φέντερερ ρίχνεται στην μάχη του Roland Garros την 2η ημέρα των αγώνων, επιστρέφοντας στην διοργάνωση έπειτα από δύο χρόνια.

Για πρώτη φορά μετά την ήττα του από τον Ράφαελ Ναδάλ στον ημιτελικό του 2019, ο Ρότζερ Φέντερερ επιστρέφει στο Roland Garros και είναι έτοιμος για μια από τις τελευταίες του παραστάσεις στο Philippe Chatrier.

Ο 39χρονος Ελβετός, θα αγωνιστεί στο τρίτο του τουρνουά στη σεζόν, μετά τις σύντομες παρουσίες σε Κατάρ (Μπασιλασβίλι) και Γενεύη (Αντουχάρ) και το απόγευμα της Δευτέρας (17:00GR) θα αντιμετωπίσει τον Ντένις Ίστομιν που προέρχεται ζεστός από το προκριματικό ταμπλό όπου σημείωσε τρεις νίκες.

Φυσικά και ο 34χρονος Ουζμπέκος βλέπει ως χρυσή ευκαιρία να "γράψει" μια νίκη απέναντι στον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, έχοντας 7 ήττες σε ισάριθμα ραντεβού με τον Ρότζερ Φέντερερ στο ATP Tour

Στο 2ο γύρο ο νικητής διασταυρώνεται με τον αντίστοιχο του ζευγαριού Τσίλιτς-Ριντερκνές που αγωνίζονται λίγο νωρίτερα (15:30GR).

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της 2ης ημέρας των αγώνων στο Παρίσι, ξεχωρίζει η αναμέτρηση του φιλόδου Γιάνικ Σίνερ με τον γηπεδούχο Πιερ-Χιουζ Ερμπέρ στο ξεκίνημα της ημέρας (12:00GR) στο Suzanne Lenglen ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση του Ντανίλ Μεντβέντεφ κόντρα στον επικίνδυνο Αλεξάντερ Μπούμπλικ στο Philippe Chatrier (14:00GR).

Ο Μεντβέντεφ, Νο2 του ταμπλό και πιθανός αντίπαλος του Τσιτσιπά στα προημιτελικά, ψάχνει την πρώτη του νίκη στο Roland Garros, στην 5η του συνεχόμενη συμμετοχή στο Γαλλικό Όπεν (0-4).

Ίσνερ-Κουέρι, Ρουντ-Περ, Τσονγκά-Νισιόκα και Γκοφάν-Μουζέτι τα υπόλοιπα ματς που ξεχωρίζουν στους άνδρες.

Στις γυναίκες, η Ίγκα Σφιόντεκ θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της στο Παρίσι, προερχόμενη από την κατάκτηση του τίτλου στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας στη Ρώμη. Η 20χρονη Πολωνή, Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, θα ανοίξει το πρόγραμμα στο κεντρικό court (12:00GR) με αντίπαλο την 20χρονη Σλοβάκα, Νο101 στον κόσμο, Κάγια Γιουβάν.

Στο τελευταίο ματς του Philippe Chatrier (22:00GR), η Σερίνα Γουίλιαμς θα αντιμετωπίσει την Ιρίνα Μπέγκου ξεκινώντας την αναζήτηση του 24ου Grand Slam της καριέρας της.

Αντρέσκου Ζίντανσεκ, Μουγκουρούθα-Κόστιγιουκ και Οσταπένκο-Κένιν τα υπόλοιπα γυναικεία παιχνίδια που ξεχωρίζουν τη Δευτέρα.

Το πρόγραμμα στα τρία κεντρικά courts

Court Philippe-Chatrier (έναρξη 13:00GR)

Κάγια Γιούβαν - Ίγκα Σβιάτεκ [8]

Αλεξάντερ Μπούμπλικ - Ντανίιλ Μεντβέντεφ [2]

Ντένις Ιστόμιν (Q) - Ρότζερ Φέντερερ [8]

όχι πριν τις 21:00GR

Σερίνα Γουίλιαμς[7] - Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου

Court Suzanne-Lenglen (έναρξη 12:00GR)

Γιανίκ Σίνερ [18] - Πιέρ Ουγκ Ερμπέρ

Λάουρα Σίγκεμουντ - Καρολίνα Γκαρσία

Σοφία Κένιν [4] - Γέλενα Οσταπένκο

Ζο Γουιλφρίντ Τσονγκά - Γιοσίτο Νισιόκα

Court Simonne-Mathieu (έναρξη 12:00GR)

Αλίς Κορνέ - Άρμονι Ταν

Κάσπερ Ρουντ [15] - Μπενουά Περ

Μαρίν Τσίλιτς - Αρτούρ Ριντερκνέτς

Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα [12] - Μάρτα Κόστιουκ

TAGS ROLAND GARROS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ