ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Roland Garros: Η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Ζαβάτσκα

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη Ⓒ 2021 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή, Καταρίνα Ζαβάτσκα (Νο129) στον πρώτο γύρο του Roland Garros.

Την Καταρίνα Ζαβάτσκα (Νο129) θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο η Μαρία Σάκκαρη στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση. Για την 21χρονη Ουκρανή αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό, μετά από την περσινή διοργάνωση όπου και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο αν και κατέκτησε το πρώτο σετ, από την Ολλανδή Κίκι Μπέρτενς με 2-6, 6-2, 6-0.

Για να φτάσει μέχρι το κυρίως ταμπλό η Ζαβάτσκα χρειάστηκε να σημειώσει τρεις νίκες στην προκριματική φάση κόντρα στην Ισπανίδα Κριστίνα Μπούκσα με 6-2, 6-1, την Σλοβάκα Κριστίνα Κούτσοβα με 4-6, 6-3, 6-3, και την Ρωσίδα Αναστασία Γκασάνοβα με 6-2, 6-1.

Για την Ουκρανή αυτή θα είναι η τέταρτη αναμέτρηση με Ελληνίδα παίκτρια, μετρώντας δύο νίκες και μία ήττα. Η 21χρονη είναι στο 1-1 κόντρα στην Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο κέρδισε την Δέσποινα Παπαμιχαήλ στο τουρνουά των 25.000$ ITF στην Κωνσταντινούπολη.

Αντίθετα τα πράγματα για την Μαρία Σάκκαρη είναι μοιρασμένα όσον αφορά το H2H απέναντι σε τενίστριες από την Ουκρανία με την Νο18 του κόσμου να μετράει έξι νίκες και έξι ήττες από το 2010 και τον πρώτο της αγώνα κόντρα στην Αναστασία Χαρτσένκο μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο στην Οστράβα όπου είχε επικρατήσει απέναντι στην Νο5 του κόσμου, Ελίνα Σβιτολίνα.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ