WTA

Roland Garros: Η Οσάκα κάνει νέα επανάσταση

Η Ναόμι Οσάκα κατά τη διάρκεια του Rome Masters
Η Ναόμι Οσάκα κατά τη διάρκεια του Rome Masters 2021 AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Την απόφασή της να μη δώσει καμία συνέντευξη στο Roland Garros και τα χρήματα από τις τιμωρίες της να πάνε σε κάποια φιλανθρωπική δράση πήρε η Ναόμι Οσάκα.

Η Ναόμι Οσάκα δεν είναι απλά μια από τις καλύτερες τενίστριες στο WTA Tour αλλά μια σπουδαία αθλήτρια με επιρροή σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Γαλλικού Όπεν, με ανάρτησή της στα social media, ανακοίνωσε την απόφασή της να μην πραγματοποιήσει καμια συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια του δεύτερου Grand Slam της σεζόν, θέλοντας να αναδείξει το θέμα της ψυχικής υγείας των αθλητών.

Η συνέντευξη Τύπου είναι μια από τις συμβατικές υποχρεώσεις των επαγγελματιών αθλητών και μάλιστα επιφέρει πρόστιμο 20,000$ σε περίπτωση που κάποιος αρνηθεί να την κάνει, ωστόσο η 23χρονη Γιαπωνέζα που είναι από τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες στον κόσμο, πιστεύει ότι αυτή η υποχρέωση επηρεάζει αρνητικά την πνευματική κατάσταση τους.

Η ανάρτησή της

"Δεν θα κάνω καθόλου συνεντεύξεις Τύπου στο Roland Garros. Πάντα ένιωθα ότι ο κόσμος δεν έδινε σημασία στη ψυχική υγεία των αθλητών. Καθόμαστε στην καρέκλα και απαντάμε σε ερωτήσεις που έχουμε απαντήσει πολλές φορές ή ερωτήσεις που φέρνουν αμφιβολίες στο μυαλό μας και εγώ προσωπικά δεν θέλω να εκθέσω τον εαυτό μου σε κόσμο που με αμφισβητεί.

Έχω δει πολλά βίντεο από αθλητές που ξεσπάνε στις αίθουσες Τύπου, μετά από ήττες. Η όλη κατάσταση είναι σαν κάποιος να βρίσκεται κάτω και να συνεχίζεις να τον κλωτσάς και δεν βρίσκω το λόγο να συμβαίνει αυτό.

Δεν θα δώσω συνεντεύξεις και δεν είναι κάτι προσωπικό με το τουρνουά ή με κάποιους δημοσιογράφους. Με τους περισσότερους, έχω καλή σχέση. Ωστόσο, τα τουρνουά πρέπει να σταματήσουν να απειλούν τους αθλητές πως αν δεν δώσουν συνέντευξη Τύπου θα τους επιβληθεί χρηματική ποινή και να σταματήσουν να αγνοούν τη ψυχική μας υγεία.

Ελπίζω το ποσό που θα με τιμωρήσει το τουρνουά για όλο αυτό, να πάει σε μια φιλανθρωπία που έχει να κάνει με τη ψυχική υγεία"

Πηγή: Tennis24

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ