ROLAND GARROS

Roland Garros: Η 17χρονη Γκοφ έγραψε ιστορία

Η Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ πανηγυρίζει την πρόκρισή της στις "8" του Roland Garros
Η Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ πανηγυρίζει την πρόκρισή της στις "8" του Roland Garros 2021 AP PHOTO/MICHEL EULER

Η Κόκο Γκοφ έγραψε ιστορία αφού μετά τη νίκη της με 2-0 σετ κόντρα στην Ζαμπέρ έγινε σε ηλικία 17 ετών η νεαρότερη που φτάνει στους 8 του Roland Garros μετά την Τσέχα Νικόλ Βαϊντίσοβα.

Η 17χρονη Αμερικανίδα, Κόκο Γκοφ, επικράτησε σε μόλις 53 λεπτά της Τυνήσιας Ονς Ζαμπέρ με 6-3, 6-1 εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα προημιτελικά του Roland Garros για 1η φορά στην καριέρα της στη 2η συμμετοχή της στη διοργάνωση.

Παράλληλα έγινε η νεαρότερη παίκτρια που φτάνει στην 8άδα στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά από την Τσέχα Νικόλ Βαϊντίσοβα, η νεαρότερη Αμερικανίδα μετά από την Τζένιφερ Καπριάτι το 1993, αλλά και η νεαρότερη Αμερικανίδα που φτάνει στις “8” σε Grand Slam μετά από την Βίνους Γουίλιαμς το 1997 στο US Open.

Η Γκοφ συνεχίζει το τρομακτικό ρεκόρ που έχει στις τελευταίες αναμετρήσεις μετρώντας 14 νίκες σε 15 ματς, αλλά και τις οκτώ σερί νίκες, από την κατάκτηση του τίτλου στην Πάρμα, με την πιο σημαντική στην καριέρα της να είναι η σημερινή απέναντι στην Ζαμπέρ, μέχρι την επόμενη…

Η 17χρονη ήταν απλά απολαυστική, ειδικά από τη θέση του service το οποίο δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά από την Τυνήσια (0/0 break-points), παραχωρώντας μόλις 9 πόντους σε όλο το ματς!

Στο 1ο set ένα break στο 2ο game ήταν αρκετό για την Γκοφ, η οποία απείλησε ακόμη 2 φορές χωρίς να καταφέρει να “σπάσει” το service της Νο26 του κόσμου κατακτώντας το μέσα σε 28 λεπτά.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Ζαμπέρ μπόρεσε να παραμένει κάπως… ανταγωνιστική μόλις για 3 games με την Γκοφ με μετατρέπει το 2-1 σε 6-1 φτάνοντας σε μια εύκολη, αλλά και ιστορική πρόκριση.

Η συνέχεια της πορείας της Γκοφ αναμένεται να έχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς η 17χρονη απειλεί πλέον την Μαρία Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη.

Η μεγάλη νίκη της Έλενα Ριμπάκινα κόντρα στην Σερίνα Γουίλιαμς έχει μπερδέψει την κατάσταση με την τενίστρια από το Καζακστάν να έχει περάσει ήδη την Ελληνίδα τενίστρια στην 18η θέση.

Επόμενη αντίπαλος για την Γκοφ θα είναι η Τσέχα Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, η οποία ξεπέρασε με εμφατικό τρόπο το εμπόδιο της Σλόαν Στίβενς με 6-2, 6-0 σε 67 λεπτά συνεχίζοντας, όπως και η Γκοφ, την εξαιρετική της παρουσία στο χώμα μετρώντας 9 σερί νίκες!

Το πιο εντυπωσιακό όμως για την Νο33 του κόσμου είναι ότι εκτός από την πρόκριση στα προημιτελικά που πήρε για 1η φορα στην καριέρα της, έχει καταφέρει να περάσει στην προημιτελική φάση τόσο στα διπλά, όσο και στο διπλό μικτό!

Η Κρεϊτσίκοβα δεν άφησε την Στίβενς να πάρει ανάσα παραχωρώντας της μόλις 13 πόντους στο service και “σβήνοντας” και τα 3 break-points. Στο 1ο set η Τσέχα χρειάστηκε 2 break για να φτάσει στην κατάκτηση, ενώ στο 2ο ήταν ακόμα πιο πιεστική με την Στίβενς να κερδίζει μόλις 6 πόντους στο service της.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ