ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Roland Garros: Απέφυγε τους Big3 ο Τσιτσιπάς

Ο Τσισιπάς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια αγώνα στο Μόντε Κάρλο
Ο Τσισιπάς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια αγώνα στο Μόντε Κάρλο © 2021 JEAN-FRANCOIS BADIAS/ASSOCIATED PRESS

Η κληρωτίδα του Roland Garros χαμογέλασε στον Στέφανο Τσιτσιπά, οδηγώντας τον στο μισό που δεν βρίσκεται κανείς από τους Big3.

Η κλήρωση του Roland Garros πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να τοποθετείται στο κάτω μέρος του ταμπλό, παρέα με τους Ντανίλ Μεντβέντεφ και Ντομινίκ Τιμ.

Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, βρίσκονται και οι τρεις στο πάνω μέρος του ταμπλό, πράγμα που σημαίνει ότι την πιθανή Τιτανομαχία Νόλε - Ράφα, μπορούμε να την δούμε μόνο στη φάση των ημιτελικών!

Μάλιστα, στο πάνω μέρος του ταμπλό τοποθετήθηκαν και οι εξαιρετικοί φέτος, Αντρέι Ρούμπλεφ, Γιανίκ Σίνερ και Άσλαν Καράτσεφ. Καθώς και ο "χωματάς", Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Σαφέστατα δεν μπορούμε να μιλάμε για εύκολες κληρώσεις σε Grand Slam, όμως αν μη τι άλλο, η κληρωτίδα έκλεισε το μάτι της στον 22χρονο Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος στην κατάσταση που βρίσκεται, μοιάζει το φαβορί για να βγει "αλώβητος" από το κάτω μέρος του ταμπλό.

Το μονοπάτι του Τσιτσιπά και οι μάχες στο κάτω μέρος

Στον 1ο γύρο, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον επικίνδυνο Γάλλο, Ζερεμί Σαρντί, που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής, μιας και αγωνίζεται εντός έδρας, παρά το γεγονός ότι δεν διανύει καλή σεζόν.

Αν βρεθεί στον 2ο γύρο, ο Στέφανος θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν εκ των Σεμπάστιαν Κόρντα και Πέδρο Μαρτίνεζ. Ο Αμερικανός, είναι ένα από τα αστέρια της νέας γενιάς και αυτή την εβδομάδα παίζει εξαιρετικό τένις στο Emilia Romagna Open της Πάρμα.

Πιθανός αντίπαλος του Στεφ στον 3ο γύρο, είναι ο big server, Τζον Ίσνερ, με τον εξαιρετικό στη χωμάτινη επιφάνεια, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (Νο12) να είναι ο πιθανότερος αντίπαλος στον 4ο γύρο.

Στα προημιτελικά, ο Τσιτσιπάς διασταυρώνεται με τον ντεφορμέ Ντανίλ Μεντβέντεφ, που καταλαμβάνει τη 2η θέση στο ταμπλό.

Ο Ρώσος, για να φτάσει εκεί, θα πρέπει να αποκλείσει τους Αλεξάντερ Μπούμπλικ (R1), Τόμι Πολ (R2), Ρέιλι Οπέλκα (R3) και Κριστιάν Γκαρίν (4R).

Ντομινίκ Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, είναι οι δυο τενίστες που ξεχωρίζουν στο 3ο τεταρτημόριο και αν επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, αναμένεται να τεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά.

Ο Αυστριακός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Πάμπλο Αντουχάρ, ενώ κατά σειρά, βάση προγνωστικών, θα παίξει στη συνέχεια με τους Φεντερίκο Ντελμπόνις (2R), Φάμπιο Φονίνι (3R) και Κάσπερ Ρουντ (4R).

Όσον αφορά τον Ζβέρεφ, θα παίξει στους πρώτους δυο γύρους κόντρα σε τενίστες προερχόμενους από τα προκριματικά, πριν συναντήσει τον Ντάνιελ Έβανς στον 3ο γύρο. Μπαουτίστα Άγκουτ, Κάρεν Χατσάνοφ και Κέι Νισικόρι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Γερμανού στον 4ο γύρο, πριν από μια ενδεχόμενη μάχη με τον Τιμ στην "8αδα".

Ο... χαμός στο πάνω μέρος του ταμπλό και το ενδεχόμενο #DJODAL

Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ τοποθετήθηκαν στο πάνω μέρος του ταμπλό, πράγμα που σημαίνει ότι φέτος δεν πρόκειται να δούμε DJODAL στον τελικό, όπως έγινε πέρυσι.

Ο Ισπανός, πολυνίκης του θεσμού, κατέχει το Νο3 του ταμπλό και θα κάνει ντεμπούτο αντιμετωπίζοντας τον Αυστραλό, Αλεξέι Πόπιριν. Στον 2ο γύρο, θα βρει έναν Γάλλο. Είτε τον Ρισάρ Γκασκέ, είτε τον Χιούγκο Γκαστόν (WC).

O Λορέντσο Σονέγκο, που έφτασε πριν δυο εβδομάδες μέχρι τα ημιτελικά της Ρώμης, είναι ο πιθανός αντίπαλος του Ράφα στον 3ο γύρο, με τον Γιανίκ Σίνερ να φαντάζει το φαβορί για να τον αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο.

Αντρέι Ρούμπλεφ, Άσλαν Καράτσεφ, Ντιέγκο Σβάρτσμαν και Νικολόζ Μπασιλασβίλι είναι τα ονόματα που θα "κονταροχτυπηθούν", για το ποιος θα βρει απέναντί του τον 34χρονο Ισπανό στα προημιτελικά.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς από την πλευρά του, θα παίξει με τον Τένις Σάντγκρεν στον 1ο γύρο, πριν αντιμετωπίσει έναν εκ των Λούκα Πούιγ και Πάμπλο Κουέβας στον 2ο γύρο.

Ο Ούγκο Ουμπέρ είναι ο πιθανότερος αντίπαλος του Σέρβου στη συνέχεια, ενώ Νταβίντ Γκοφάν και Λορέντσο Μουζέτι είναι οι δυο τενίστες που ξεχωρίζουν στο παρακάτω bracket και ένας εκ των δυο, πιθανόν να παίξει με τον Σέρβο στον 4ο γύρο.

Ο Τζόκοβιτς στα προημιτελικά διασταυρώνεται με τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος πάντως αναμένεται να μοχθήσει, αν θέλει να φτάσει μέχρι την "8αδα". Στην πρεμιέρα του, ο Ελβετός θα αντιμετωπίσει έναν qualifier, πριν παίξει με έναν εκ των Μάριν Τσίλιτς και Άρθουρ Ρίντερνεχ στον 2ο γύρο.

Ο Τέιλορ Φριτζ είναι το φαβορί για να συναντήσει τον 39χρονο "Βασιλιά" στη φάση των "32". Ματέο Μπερετίνι και Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, οι πιθανοί αντίπαλοι του Ρότζερ στον 4ο γύρο της διοργάνωσης.

Πιθανοί προημιτελικοί βάση seeding

Τζόκοβιτς - Φέντερερ

Ναδάλ - Ρούμπλεφ

Τιμ - Ζβέρεφ

Μεντβέντεφ - Τσιτσιπάς

ROLAND GARROS MEN'S SINGLES DRAW

Πηγή: Tennis24

Photo credits: © 2021 Jean-Francois Badias/Associated Press

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ