ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Rogers Cup: Πρεμιέρα για Σάκκαρη

Η Σάκκαρη αντιδράει στον πόντο κόντρα στην Μπούζκοβα
Η Σάκκαρη αντιδράει στον πόντο κόντρα στην Μπούζκοβα © 2021 AP PHOTO/TIM IRELAND

Οι υποχρεώσεις της Μαρίας Σάκκαρη στο Rogers Cup αρχίζουν τη Δευτέρα με αντίπαλο τη Μαρί Μπόσκοβα από την Τσεχία.

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκινάει την Δευτέρα (9/8) τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά του Μόντρεαλ, στο οποίο Ελληνίδα τενίστρια θα κάνει πρεμιέρα (όχι πριν τις 21:00 GR) για 3η φορά στην καριέρα της με στόχο να είναι και η... τυχερή.

Κι αυτό γιατί η Νο18 του κόσμου δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμη νίκη στο καναδικό τουρνουά έχοντας ηττηθεί 2 φορές στον 1ο γύρο. Το 2018 ηττήθηκε από την Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα, ενώ το 2019 αποκλείστηκε από την προερχόμενη από τα προκριματικά Αμερικανίδα, Άλισον Ρίσκε και στις 2 περιπτώσεις ηττήθηκε στα 3 sets.

Αυτή τη φορά απέναντί της θα έχει την Τσέχα και Νο74 του κόσμου Μαρί Μπόσκοβα. Από τη μία η Σάκκαρη στα τελευταία παιχνίδια της δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις απέναντι σε Τσέχες τενίστριες, αλλά από την άλλη πετυχαίνει την Μπόσκοβα σε όχι και τόσο καλό φεγγάρι...

Η Τσέχα μετράει μόλις 2 νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια της, ενώ στα τελευταία 3 τουρνουά που αγωνίστηκε (Wimbledon, San Jose, Prague Open) γνώρισε ισάριθμούς αποκλεισμούς από τον πρώτο γύρο.

Αυτή είναι η 2η φορά που Σάκκαρη και Μπόσκοβα θα μοιραστούν το ίδιο κορτ με την πρώτη και μοναδική να είναι στο Wimbledon του 2019 με την Σάκκαρη να επικρατεί στα 2 sets παραχωρώντας μόλις 5 games (6-4, 6-1).

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Μπόσκοβα, όπως και οι περισσότερες παίκτριες από την Τσεχία, είναι εξαιρετική στα διπλά έχοντας κερδίσει τον τίτλο στην Πράγα πριν από περίπου ένα μήνα, έχοντας φτάσει στα προημιτελικά του Wimbledon, αλλά κι έχοντας κατακτήσει το τουρνουά στο Μπέρμιγχαμ.

Το παρελθόν με τις Τσέχες

Αυτό θα είναι το 5ο ραντεβού της Σάκκαρη με Τσέχα τενίστρια τη φετινή σεζόν. Τις προηγούμενες τέσσερις η Ελληνίδα τενίστρια έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες, δύο από την Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα (Ντουπάι, Παρίσι) και μία από Πέτρα Κβίτοβα (Στουτγκάρδη) και Καρολίνα Μούκοβα (Μαδρίτη).

Γενικά την τελευταία διετία η 26χρονη δεν τα πάει και τόσο καλά με τις Τσέχες τενίστριες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε σύνολο 8 αναμετρήσεων 2020-2021, η Σάκκαρη μετράει μόλις 2 νίκες κόντρα σε Κριστίνα Πλίσκοβα (Οστράβα) και Τερέζα Μαρτίνκοβα (Ντόχα).

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας του κυρίως ταμπλό στο κεντρικό κορτ θα ξεκινήσει στις 18:00 GR με την Λετονή Γέλενα Οσταπένκο να αντιμετωπίζει την Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η αναμέτρηση της Πολωνής Μάγκντα Λινέτ με την Αργεντίνα Νάντια Ποντόροσκα λίγο πριν το παιχνίδι της Σάκκαρη με την Μπόσκοβα.

Την εμφάνισή της θα κάνει και η Ισπανίδα Πόλα Μπαντόσα, μετά από την εγκατάλειψή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω θερμοπληξίας και τις άσχημες εικόνες τις από την αποχώρησή της, με αμπαξίδιο, από τις εγκαταστάσεις του Τόκιο.

Φυσικά το έργο της μόνο εύκολο δεν αναμένεται να είναι καθώς θα αντιμετωπίσει την Ελβετίδα, που κάνει εξαιρετική σεζόν φέτος, Βικτόρια Γκόλουμπιτς στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση.

Πρεμιέρα θα κάνει σήμερα και η Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ με την Νο13 του ταμπλό να αντιμετωπίζει την 20χρονη Γαλλίδα Κλάρα Μπουρέλ, η οποία είχε κάνει ένα καταπληκτικό τουρνουά, πριν από μερικές εβδομάδες, στη Λωζάνη φτάνοντας μάλιστα στον τελικό για 1η φορά στην καριέρα της.

Με Γαλλίδα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της και η ημιφιναλίστ του Wimbledon, Άιλα Τομλιάνοβιτς με την Νο49 του κόσμου να κοντράρεται με την Νο84, Φιόνα Φερό.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ