AUSTRALIAN OPEN

Ριμπάκινα - Σαμπαλένκα 1-2: Η Λευκορωσίδα κατέκτησε το Australian Open με ανατροπή

Aryna Sabalenka of Belarus reacts after winning a point against Elena Rybakina of Kazakhstan in the women's singles final at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 28, 2023. (AP Photo/Aaron Favila)
Aryna Sabalenka of Belarus reacts after winning a point against Elena Rybakina of Kazakhstan in the women's singles final at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 28, 2023. (AP Photo/) AARON FAVILA / AP PHOTO

Η Αρίνα Σαμπαλένκα με ανατροπή επικράτησε 2-1 σετ της Γέλενα Ριμπάκινα και κατέκτησε το Australian Open πανηγυρίζοντας το πρώτο Grand Slam της καριέρας της.

Νέα βασίλισσα έχει το Australian Open. Η Αρίνα Σαμπαλένκα με ανατροπή επικράτησε 2-1 σετ της Γέλενα Ριμπάκινα και πανηγύρισε το πρώτο Grand Slam της καριέρας της.

Το Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης μετά από το πρώτο σετ πήρε σχεδόν όλους τους μεγάλους πόντους του τελικού και έφτασε πανάξια στην κατάκτηση του τίτλου.

Το ματς: Από την αρχή περιμέναμε ένα μεγάλο παιχνίδι και αυτό επιβεβαιώθηκε. Η Γέλενα Ριμπάκινα έφτασε στο break στο τρίτο game του παιχνιδιού και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 3-1.

Η Σαμπαλένκα απάντησε με το ίδιο νόμισμα για να φέρει το σετ στα ίσα με 4-4. Η Ριμπακινα όμως απάντησε με break back και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να κλείσει το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο τέταρτο και στο πέμπτο game. Στο τέταρτο η Σαμπαλένκα κατάφερε να κάνει το break με την Ριμπάκινα να έχει αμέσως μετά την ευκαιρία της για break back.

Ωστόσο η 24χρονη Λευκορωσίδα κατάφερε να αντέξει στην πίεση για να προηγηθεί με 4-1 και στη συνέχεια κράτησε απλά το σερβίς της για να κλείσει το δεύτερο σετ με 6-3.

Στο τρίτο σετ και πάλι ένα break ήταν αρκετό για την Σαμπαλένκα. Αυτή τη φορά ήρθε στο έβδομο game για να προηγηθεί με 4-3 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για το 5-3.

Η Ριμπάκινα προσπάθησε να πάρει πίσω το break, είχε την ευκαιρία της στο δέκατο game να το πράξει, όμως η Σαμπαλένκα άντεξε και στο τέταρτο championship point έκλεισε τον τελικό με 6-4.


TAGS AUSTRALIAN OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ