ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Rogers Cup η Σάκκαρη, εγκατέλειψε το παιχνίδι η Μπούζκοβα

Η Μαρία Σάκκαρη σε αγώνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021
Η Μαρία Σάκκαρη σε αγώνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 2021 AP PHOTO/SETH WENIG

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Roges Cup, καθώς η αντίπαλός της, Μαρίε Μπούζκοβα εγκατέλειψε στο δεύτερο σετ. Η Ελληνίδα ήταν μπροστά με 1-0.

Η Μαρία Σάκκαρη προηγούνταν με set και break, όταν η Μαρί Μπούζκοβα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω προβλήματος υγείας, τη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον 1ο γύρο του Rogers Cup, στο Μόντρεαλ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εκμεταλλεύτηκε την απόσυρση της 23χρονης Τσέχας και προκρίθηκε στον 2ο γύρο της πολύ δυνατής διοργάνωσης του Καναδά, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο33) και Γιούλια Πουτίντσεβα (Νο36).

Μετά από μιάμιση ώρα αγώνα, η Μαρία επικράτησε της Νο74 τενίστριας στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-4, 3-1 και πανηγύρισε την πρώτη ever νίκη της, στο main draw του Καναδικού event.

Η Μαρία χρειάστηκε να επιστρέψει από πολύ δύσκολη θέση στο εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, για να πάρει προβάδισμα και να δώσει τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι.

Η Μπούζκοβα προηγήθηκε με 2-4, όμως είδε την 26χρονη Ελληνίδα να ανεβάζει την απόδοσή της και να κερδίζει τα επόμενα τέσσερα games του αγώνα, κάνοντας έτσι το 1-0, με εντυπωσιακό τρόπο.

Σημείο κλειδί για την ανατροπή στο 1ο set, ήταν το 7ο game, όταν η Μπούζκοβα σέρβιρε για το 2-5, όμως δεν μπόρεσε να το πραγματοποιήσει, παρά το γεγονός ότι είχε στα χέρια της ένα game point.

Η Σάκκαρη στην 5η της προσπάθεια έκανε το πολυπόθητο break, μείωσε σε 3-4 φέρνοντας το ματς on serve και λίγες στιγμές αργότερα έτρεξε ένα σερί 12-3 στους κερδισμένους πόντους, για να φτάσει στο 6-4.

Στο 5-4, η Μπούζκοβα πήρε το πρώτο ιατρικό timeout της. Δεν αισθανόταν καλά, φάνηκε να ζαλίζεται, ενώ η γιατρός της μετρούσε την πίεση. Τελικά, έπαιξε ακόμη πέντε games, μέχρι να πετάξει λευκή πετσέτα.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ