ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το σπαρακτικό γράμμα της Σβιτολίνα για την χώρα της

Ukraine's Elina Svitolina kisses the trophy after winning her final match against Simona Halep at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Sunday, May 20, 2018. Svitolina won 6-0, 6-4. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Ukraine's Elina Svitolina kisses the trophy after winning her final match against Simona Halep at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Sunday, May 20, 2018. Svitolina won 6-0, 6-4. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Η Ουκρανή τενίστρια, Ελίνα Σβιτολίνα, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση τις τελευταίες ημέρες και έγραψε στο twitter ένα σπαρακτικό γράμμα για την πατρίδα της και τους δικούς της ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω και υπερασπίζονται τα εδάφη της χώρας. Παράλληλα, τα χρηματικά της έπαθλα από τα τουρνουά θα πάνε υπέρ του στρατού της χώρας.

Αποφασισμένη να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να βοηθήσει την πατρίδα και τους δικούς της ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω και υπερασπίζονται τα εδάφη τους, είναι η Ελίνα Σβιτολίνα.

Η Ουκρανή τενίστρια, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση τις τελευταίες ημέρες με τα όσα γίνονται στη χώρα της με την εισβολή των Ρώσων στρατιωτών σε όλη την επικράτεια.

Το πρώην Νο3 και νυν Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, ανέβασε στo twitter ένα συγκλονιστικό γράμμα που έγραψε για την πατρίδα της, αποκαλύπτοντας ότι θα συνδράμει κι αυτή στη στήριξη του Ουκρανικού στρατού με τα λεφτά που θα κερδίσει από τα επόμενα τουρνουά που θα πάρει μέρος.

"Γράμμα για την πατρίδα μου.

Είμαι μακριά σου, μακριά από τους αγαπημένους μου, από το λαό μου αλλά η καρδιά μου ποτέ δεν ήταν τόσο ζεστή και γεμάτη από τη ψυχή σου.

Είναι δύσκολο να εκφράσω πόσο ξεχωριστή είσαι. Για μένα είσαι δυνατή, όμορφη και μοναδική. Μου έδωσες τα πάντα και σε ευχαριστώ για την κουλτούρα σου, την μόρφωσή σου, τους τόπους σου, τις θάλασσές σου, τις πόλεις, το λαό. Το λαό μου.

Κάθε μέρα φοβάμαι για το λαό μου. Είμαι συγκλονισμένη και δεν σταματάω να κλαίω. Η καρδιά μου ματώνει. Αλλά είμαι τόσο υπερήφανη βλέποντας τον λαό, τις μητέρες μας, τους πατεράδες μας, τα αδέρφια, τις αδερφές μας τα παιδιά μας πόσο δυνατά είναι που σε υπερασπίζονται. Είναι ήρωες.

Δεσμεύομαι να διαθέσω τα prize money από τα επόμενα τουρνουά μου για να στηρίξω τον Ουκρανικό στρατό και για ανθρωπιστική βοήθεια για να σας βοηθήσω να συνεχίσετε την υπεράσπιση της χώρας μας.

Ουκρανία μας έχεις ορίσει, είσαι η ταυτότητά μας. Είσαι το παρελθόν και το μέλλον μας. Είμαστε Ουκρανοί.

Ελπίζω ο κόσμος να το δει αυτό και να βοηθήσει να σε προστατέψουμε.

Σε σκέφτομαι και προσεύχομαι για σένα. Πάντα ήσουν δίπλα μου. Είμαι Ουκρανή. Είμαστε Ουκρανοί.

Ελίνα Σβιτολίνα, μια υπερήφανη Ουκρανή"

Πηγή: Tennis24

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ