ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Πολ - Τσιτσιπάς 0-2: Με το δεξί μπήκε στο τουρνουά της Λιόν

Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο κόντρα στον Έβαντς στο Μόντε Κάρλο στις 17 Απριλίου του 2021.
Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο κόντρα στον Έβαντς στο Μόντε Κάρλο © 2021 JEAN-FRANCOIS BADIAS/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη δυσκολία και επικράτησε 2-0 (6-1, 6-4) σετ του Τόμι Πολ στην πρεμιέρα του στο Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes Lyon.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο “παρθενικό” του παιχνίδι στην Λιόν επικρατώντας του Αμερικανού Τόμι Πολ με 6-1, 6-4 σε 65 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Τσιτσιπά, σε ισάριθμα παιχνίδια, απέναντι στον Πολ, ενώ παράλληλα ο Έλληνας τενίστας έφτασε σε προημιτελική για ένατη φορά τη φετινή σεζόν σε σύνολο 10 τουρνουά!

Με εξαίρεση το δεύτερο σέρβις-γκέιμ στο πρώτο σετ, στο οποίο ο Τσιτσιπάς επέστρεψε από το 0/30 φτάνοντας σε ένα σημαντικό χολντ, ο Νο2 του ταμπλό δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει σε δύο εύκολα μπρέικ παρά το γεγονός ότι σε όλο το σετ έπαιζε ουσιαστικά με δεύτερο σερβίς έχοντας μόλις 40% περασμένα πρώτα.

Ωστόσο, έπαιξε εξαιρετικά το παιχνίδι γραμμών, ενώ παράλληλα αντέδρασε εξαιρετικά στην πίεση που δέχθηκε στο ντράιβ από τον Πολ, ολοκληρώνοντας το πρώτο σκέλος του αγώνα σε κάτι λιγότερο από μισή ώρα (29 λεπτά).

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς βρήκε μπρέικ-και πάλι-στο δεύτερο σέρβις-γκέιμ του Πολ (2-1) επιστρέφοντας από το 40/15 και μετά από τέσσερα μπρέικ-πόιντ, εκεί όπου χρειάστηκε και λίγο την τύχη με το μέρος του καθώς το εξαιρετικό πάσινγκ-σοτ που επιχείρησε βρήκε την ταινία του φιλέ περνώντας από πάνω τη ρακέτα του Πολ που είχε ξεκινήσει ήδη την προσέγγιση.

Από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς κράτησε εύκολα το σερβίς του και χωρίς να απειληθεί έφτασε στην πρόκριση, αλλά και στην 30η νίκη του τη φετινή σεζόν σε 38 παιχνίδια.

Στα προημιτελικά της Παρασκευής (21/5) θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα (Νο60) Γιοχισίτο Νισιόκα, ο οποίος νωρίτερα ξεπέρασε το εμπόδιο του Γκαέλ Μονφίς με 4-6, 6-3, 7-6(2).

LYON OPEN SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24.gr.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ