DAVIS CUP

Πέτρος Τσιτσιπάς / Σκορίλας - Εσκομπάρ / Ιντάλγκο 0-2: Μείωσε σε 2-1 το Εκουαδόρ

Οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Πέτρος Τσιτσιπάς
Οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Πέτρος Τσιτσιπάς INTIME SPORTS

Οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Αλέξανδρος Σκορίλας τα έδωσαν όλα αλλά τελικά γνώρισαν την ήττα με 6-7, 4-6 από τους Γκονσάλο Εσκομπάρ / Ντιέγκο Ιντάλγκο, με το Εκουαδόρ να μειώνει έτσι σε 2-1 το σκορ με την Ελλάδα στη μάχη του Davis Cup.

Η Ελλάδα άρχισε εντυπωσιακά την προσπάθειά της για την άνοδο στο World Group I του Davis Cup με τις νίκες των Στέφανου Τσιτσιπά και Αριστοτέλη Θάνου το Σάββατο, με την απάντηση από το Εκουαδόρ να έρχεται μία ημέρα αργότερα.

Αυτό έγινε στο πλαίσιο του διπλού που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής (5/2), με το δίδυμο των Εσκομπάρ / Ιντάλγκο να επικρατεί με 7-6, 6-4 των Πέτρου Τσιτσιπά / Αλέξανδρου Σκορίλα και να παίρνει την πρώτη νίκη του στη σειρά μειώνοντας σε 2-1.

Αυτό σημαίνει ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που ακολουθεί στην αναμέτρηση με τον Αντρές Αντράντε έχει την ευκαιρία να σφραγίσει την άνοδο για την Εθνική μας ομάδα. Θυμίζουμε ότι την άνοδο στο World Group I εξασφαλίζει η ομάδα που φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες.

Το 1ο set κρίθηκε στο tie-break με τους Τσιτσιπά και Σκορίλα να σβήνουν μάλιστα και τα 6 break-points των αντιπάλων τους. Οι παίκτες του Ισημερινού ωστόσο μπήκαν καλύτερα στο tie-break προηγήθηκαν με 4/1 και στη συνέχεια έκλεισαν το set με 7-6(4).

Στο 2ο μέρος του αγώνα Εσκομπάρ και Ιντάλγκο χρειάστηκαν μόλις ένα break στο 7ο game κάνοντας το 4-3 το οποίο και εκμεταλλεύτηκαν αμέσως μετά κάνοντας το 5-3. Τσιτσιπάς και Σκορίλας μείωσαν σε 5-4, ενώ στη συνέχεια έφτασαν και σε break-point (30/40) όμως με τρεις σερί πόντους οι παίκτες του Ισημερινού κλείδωσαν τη νίκη.

Ακολουθεί στη συνέχεια η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αντρές Αντράντε με τον Νο3 του κόσμου έτοιμο να σφραγίσει την άνοδο για την ελληνική ομάδα.

Πηγή: Tennis24

TAGS DAVIS CUP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ