Πέρασε στους “4” ο Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του "ATP World Tour Finals" μετά την εύκολη νίκη του επί του Ρόμπιν Σόντερλινγκ. Πέρασε και ο Μάρεϊ (video).
Δύο νίκες μακριά από το ρεκόρ του Ιβάν Λεντλ βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός Νο2 προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά “ATP World Tour Finals” στο Λονδίνο.
Νίκησε 7-6 (7-5), 6-3 τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ και συμπλήρωσε τρεις νίκες στη φάση των ομίλων στην O2 Arena. Θέλει τον 5ο τίτλο, ώστε να ισοφαρίσει τις κατακτήσεις του πρώην Τσεχοσλοβάκου τενίστα.
Στο πρώτο σετ ο Ελβετός σπατάλησε ένα break, ωστόσο στο τάι μπρέικ ξεγέλεασε τον αντίπαλο του. Με το σκορ να βρίσκεται στο 6-5 ο Σόντερλινγκ επέλεξε να αφήσει ένα μπάκχαντ του Ελβετού, η μπάλα όμως κατέληξε εντός γραμμών. Το συγκεκριμένο πόντο πανηγύρισε και ο Ντιέγκο Μαραντόνα που έχει παρακολουθήσει σχεδόν όλους τους αγώνες!
Στο δεύτερο σετ ο Φέντερερ δεν χρειάστηκε τη βοήθεια του Σόντερλιγκ για να πάρει το σετ και την πρόκριση, αλλά και την 15η νίκη σε 16 αναμετρήσεις με αντίπαλο τον φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός.
” Είναι το χειρότερο συναίσθημα στον κόσμο όταν αφήνεις αυτή τη μπαλιά, όταν δεν έχεις ούτε ένα δευτερόλεπτο για να πάρεις την απόφαση και μετά να βλέπεις ότι η μπάλα είναι μέσα. Στάθηκα τυχερός και συνολικά έπαιξα καλό αγώνα“, υποστήριξε ο Φέντερερ για τη “λόμπα” που ίσως να έκρινε το ματς.
Στο δεύτερο αγώνα της ημέρας ο Άντι Μάρεϊ επικράτησε 6-2, 6-2 του Ντάβιντ Φερέρ και ακολούθησε τον Φέντερερ στους “4”.