WTA

Πεγκούλα - Σάκκαρη 2-0: Έμεινε από δυνάμεις και έχασε στον τελικό η Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη στον αγώνα της με την Τζέσικα Πεγκούλα για το Australian Open
Η Μαρία Σάκκαρη στον αγώνα της με την Τζέσικα Πεγκούλα για το Australian Open 2022 TERTIUS PICKARD / AP PHOTO

Η Μαρία Σάκκαρη δεν είχε την ενέργεια που απαιτούνταν απέναντι στην Τζέσικα Πεγκούλα με την Αμερικανίδα να επικρατεί 2-0 σετ και να κατακτά το Guadalajara Open.

Τα όσα έγιναν στον ημιτελικό στοίχισαν τελικά αρκετά στην Μαρία Σάκκαρη η οποία στον τελικό του Guadalajara Open εμφανίστηκε δίχως την απαιτούμενη ενέργεια και ηττήθηκε από την Τζέσικα Πεγκούλα 2-0 σετ.

Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναγκάστηκε να δώσει δεύτερο ματς μέσα σε λίγες ώρες κάτι που δεν της επέτρεψε να έχει την εικόνα που μας έδειξε στο υπόλοιπο τουρνουά.

Το φινάλε του Guadalajara Open βρίσκει την Μαρία Σάκκαρη κερδισμένη. Πέτυχε τον βασικό της στόχο που ήταν η πρόκριση στο WTA Finals, θα ανέβει στο Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης, ενώ βρέθηκε σε έναν τελικό τουρνουά WTA 1000.

Από την άλλη η Τζέσικα Πεγκούλα θα ανέβει στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της μετά από εκείνον στην Ουάσινγκτον το 2019.

Το ματς: Στο πρώτο σετ άντεξε ουσιαστικά για τρία games. Η Σάκκαρη σερβίροντας πρώτη έφτασε να προηγείται με 2-1, από εκεί και πέρα όμως πήρε μόλις πέντε πόντους, δέχτηκε δύο breaks και φυσιολογικά η Πεγκούλα έκανε το 1-0 με 6-2.

Στο δεύτερο σετ το break ήρθε ακόμα πιο νωρίς για την Αμερικανίδα η οποία μόλις στο τρίτο game έσπασε το σερβίς της Σάκκαρη και στη συνέχεια κράτησε το δικό της για να προηγηθεί με 3-1.

Το δεύτερο break για την Πεγκούλα ήρθε στο έβδομο game για το 5-2, με την Σάκκαρη να απαντά αμέσως με break back για να μειώσει σε 5-3. Στο επόμενο game όμως η Αμερικανίδα έκλεισε το σετ και το ματς με ένα ακόμα break για το 6-3.

TAGS WTA ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ