ATP

Paris Masters: Ο Τζόκοβιτς πήρε εκδίκηση από τον Μεντβέντεβ και κατέκτησε τον τίτλο στο Παρίσι

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του US Open
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του US Open 2021 SETH WENIG/AP PHOTO

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πήρε το πρώτο σετ απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά ο Σέρβος έκανε την ανατροπή επιβλήθηκε 4-6, 6-3, 6-3, κατέκτησε το Paris Masters και πήρε άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στον τελικό του US Open.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γύρισε από set πίσω και κατέκτησε τον 37ο Masters τίτλο της καριέρας του, παίρνοντας γλυκιά εκδίκηση από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ για την ήττα του στον μεγάλο τελικό του US Open, πριν από δυο μήνες.

Ο Σέρβος κατέκτησε το Paris Masters για 6η φορά στην καριέρα του και για 1η μετά το 2019, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο την εβδομάδα των… ρεκόρ στην Πόλη του Φωτός.

Μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα, ο Τζόκοβιτς επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-3 και έκανε δικό του τον υπ’ αριθμόν 86 ΑΤΡ τίτλο της σπουδαίας καριέρας του.

Εκτός του 7ου Year-End No1, αυτή την εβδομάδα, ο Νόλε εξασφάλισε και την 1η θέση στις κατακτήσεις Masters τροπαίων, μιας και άφησε πίσω του τον Ράφα Ναδάλ που έχει 36 και ήταν… συγκάτοικός του στην κορυφή, μέχρι την Κυριακή.

Για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, ο Νόλε χρειάστηκε να είναι υπέρμετρα αποτελεσματικός στις break point ευκαιρίες που δημιούργησε. Πιο συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε τον τελικό με 5/6 και “πλήγωσε” τον Μεντβέντεφ σχεδόν σε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε.

Ο Τζόκοβιτς τελείωσε το ματς με 54/86 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, ενώ ανάγκασε τον Ρώσο που όλη την εβδομάδα σέρβιρε εξαιρετικά, να κάνει δικούς του μόλις τους 48 από τους 88 πόντους πίσω από το δικό του σερβίς.

Ο Μεντβέντεφ είχε 3/10 break points, ενώ κέρδισε 80 πόντους στο σύνολο, σε αντίθεση με τους 94 του 34χρονου Νο1.

Μετά την απώλεια του εναρκτήριου κομματιού της αναμέτρησης από τον Μεντβέντεφ, ο Τζόκοβιτς ήταν το απόλυτο αφεντικό στον τελικό.

Ανέβασε κατακόρυφα τον ρυθμό του, περιόρισε τα λάθη του και έβαλε τους δικούς του όρους στο ματς, βρίσκοντας λύσεις στη διάθεση του 25χρονου να τραβάει -σε διάρκεια- όσο περισσότερο μπορεί τα ράλι.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι στο 2ο και το 3ο set, ο Τζόκοβιτς σέρβιρε υπέροχα και κέρδισε 33/40 πόντους πίσω από το 1ο του. Έτσι, ανάγκασε τον αντίπαλό του μόλις σε ένα break (στο 5-2 του καθοριστικού set).

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ