ROLAND GARROS

Παγκόσμια κατάταξη γυναικών: Παρέμεινε πρώτη η Σβιόντεκ, όγδοη η Σάκκαρη και μεγάλη άνοδος για την Μούχοβα

Poland's Iga Swiatek plays a shot against Claire Liu of the U.S. during their second round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Thursday, June 1, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Poland's Iga Swiatek plays a shot against Claire Liu of the U.S. during their second round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Thursday, June 1, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias) AP

Η Ίγκα Σβιόντεκ παρέμεινε στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης μετά το Roland Garros, σταθερά όγδοη η Μαρία Σάκκαρη, ενώ η Μούχοβα θα ανέβει ψηλότερα από ποτέ.

Το τέλος του Roland Garros φέρνει αρκετές ανακατατάξεις στην Παγκόσμια κατάταξη των γυναικών όχι όμως στην κορυφή όπου θα παραμείνει η Ίγκα Σβιόντεκ.

Δεύτερη θα είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα και όγδοη η Μαρία Σάκκαρη. Αυτές οι τρεις θέσεις μαζί με την 15η της Σαμσόνοβα και την 17η της Οσταπένκο είναι και οι μοναδικές σταθερές στην πρώτη εικοσάδα.

Εκεί που παρουσιάζει τεράστια άνοδο είναι φυσικά η Καρολίνα Μούχοβα. Η 26χρονη Τσέχα κέρδισε 27 θέσεις και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο16 της Παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η ψηλότερη θέση που είχε βρεθεί ήταν η 19η.

Από εκεί και πέρα για πρώτη φορά στην καριέρα της η Χαντάντ Μάια θα βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ψηλότερα από ποτέ θα βρεθεί και η Ριμπάκινα κερδίζοντας μια θέση.

TAGS ROLAND GARROS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ