ΤΕΝΙΣ

Οσάκα: Κάτι παραπάνω από ένας ακόμη Grand Slam τίτλος

Naomi Osaka, of Japan, holds up the championship trophy after defeating Victoria Azarenka, of Belarus, in the women's singles final of the US Open tennis championships, Saturday, Sept. 12, 2020, in New York. (AP Photo/Seth Wenig)
Naomi Osaka, of Japan, holds up the championship trophy after defeating Victoria Azarenka, of Belarus, in the women's singles final of the US Open tennis championships, Saturday, Sept. 12, 2020, in New York. (AP Photo/Seth Wenig) AP PHOTO/SETH WENIG

Ο Ναόμι Οσάκα έφτασε τους τρεις Major τίτλους στην καριέρα της, όμως ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες στη Νέα Υόρκη έδειξε ότι είναι κάτι παραπάνω από μια πρωταθλήτρια του τένις.

Η Ναόμι Οσάκα είναι ξανά πρωταθλήτρια του Αμερικανικού Όπεν, για δεύτερη φορά στην καριέρα της, μετά τον παρθενικό Grand Slam τίτλο που κατέκτησε το 2018 στη Νέα Υόρκη.

Στα 22 της χρόνια, η Γιαπωνέζα έφτασε τους τρεις Major συνολικά στην καριέρα της (US Open 2018, 2020 - Australian Open 2019), όμως ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες στη Νέα Υόρκη η Οσάκα έδειξε ότι είναι κάτι παραπάνω από μια πρωταθλήτρια στο άθλημα που εκπροσωπεί.

Η χαρισματική τενίστρια πρωταγωνίστησε στον αγώνα κατά του φυλετικού ρατσισμού που είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, όντας από τα κεντρικά πρόσωπα της καμπάνιας "Black Lives Matter". Σε κάθε έναν από τους εφτά αγώνες που έδωσε στο US Open, έμπαινε στο γήπεδο φορώντας μάσκα που έγραφε διαφορετικά ονόματα, θύματα αστυνομικής βίας. Από την Breonna Taylor στο πρώτο της παιχνίδι, μέχρι τον 12χρονο Tamir Rice που σκοτώθηκε στην αυλή του σπιτιού του το 2014 παίζοντας με πλαστικά όπλα, στον τελικό.

Όταν ρωτήθηκε μετά τον τελικό "τι μήνυμα ήταν αυτό που ήθελες να περάσεις", η Οσάκα αντέστρεψε την ερώτηση στο δημοσιογράφο, λέγοντας: "Ποιο ήταν το μήνυμα που έλαβες εσύ;"

"Το θέμα ήταν να προκαλέσω την κουβέντα. Ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει γι'αυτό" είπε η Γιαπωνέζα και συνέχισε: "Όλα όσα έκανα εκτός γηπέδου, με επηρέασαν και μέσα στο court. Με έκαναν πιο δυνατή γιατί ένιωσα μεγαλύτερη επιθυμία για τη νίκη. Ήθελα να δείξω περισσότερα ονόματα σε όλους"

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, η Ναόμι Οσάκα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο ξεκίνημα του ματς καθώς η Αζαρένκα προηγήθηκε με 6-1, 2-0.

"Στο 1ο σετ ήμουν πολύ νευρική, είχα άγχος και δεν ένιωθα τα πόδια μου. Δεν περίμενα να παίξω στο 100% αλλά θα ήταν καλό να είμαι τουλάχιστον στο 70%. Ένιωσα ότι είχα πολλά στο κεφάλι μου εκείνη τη στιγμή.

Στο 2ο σετ, βρέθηκα κάτω με break στο ξεκίνημα κι αυτό δεν με βοήθησε. Προσπάθησα να πω στον εαυτό μου να μείνω αισιόδοξη και να μην χάσω με 6-1, 6-0, ελπίζοντας να της δώσω μια άξια μάχη για να πάρει τη νίκη. Με αυτό το σκεπτικό κατάφερα να επιστρέψω"

Όσον αφορά τη συμμετοχή της στο Γαλλικό Όπεν, η Οσάκα είπε πως θα χρειαστεί μερικές ημέρες για να επεξεργαστεί τα δεδομένα και να ανακοινώσει την τελική της απόφαση.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ