ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τένις: Η Μπέντσιτς κατέκτησε το χρυσό

Η Μπελίντα Μπέντσιτς πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων
Η Μπελίντα Μπέντσιτς πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2021 SETH WENIG/ ASSOCIATED PRESS

Η Μπελίντα Μπέντσιτς επικράτησε της Μαρκέτα Βοντρούσοβα στον τελικό του μονού γυναικών στο τένις και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Μπελίντα Μπέντσιτς είναι η "χρυσή" ολυμπιονίκης στο μονό γυναικών του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Η τενίστρια από την Ελβετία, η οποία είναι νούμερο 12 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε στον τελικό της Μαρκέτα Βοντρούσοβα από την Τσεχία (νούμερο 42) με 7-5 2-6 6-3 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ύστερα από αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 30 λεπτά.

Η Μπέντσιτς κατέκτησε μόλις το 3ο τενιστικό μετάλλιο στην ιστορία της Ελβετίας, μετά από αυτά που κρέμασαν ο Μαρκ Ροσέ στο μονό ανδρών (Βαρκελώνη, 1992) και το δίδυμο Φέντερερ/Βαβρίνκα στο διπλό ανδρών (Πεκίνο, 2008).

Ιστορική στιγμή για την 24χρονη τενίστρια, που έγινε η πρώτη Ελβετή όλων των εποχών, που κατακτά μετάλλιο σε oλυμπιακό τουρνουά τένις.

Για να το καταφέρει, χρειάστηκε να πανηγυρίσει έξι νίκες στο Τόκιο με απολογισμό κερδισμένων sets 12-4, θέτοντας νοκ-άουτ κατά σειρά τις: Τζέσικα Πεγκούλα (ΗΠΑ), Μισάκι Ντόι (Ιαπωνία), Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία), Αναστασία Παβλιουτσένκοβα (Ρωσία), Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν) και Μαρκέτα Βοντρούσοβα (Τσεχία).

Σπουδαία πορεία για τη Μπέντσιτς, που παρά το γεγονός ότι έχασε set στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις της, άντεξε και έφτασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στον τελικό, κόντρα στη Βοντρούσοβα (Νο42 κόσμου), έκανε 30 αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με την Τσέχα που έφτασε τα 36, ενώ σημείο κλειδί του αγώνα, ήταν η αποτελεσματικότητα της Ελβετής στις break point ευκαιρίες.

Πιο συγκεκριμένα, η 24χρονη μέτρησε 6/10, ενώ η Βοντρούσοβα είχε 6/18, μη μπορώντας να εκμεταλλευτεί τελικά το break με το οποίο προηγήθηκε στο καθοριστικό κομμάτι του τελικού (0-1).

Το βάθρο στο μονό γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά τένις

1η θέση: Μπελίντα Μπέντσιτς (Ελβετία)

2η θέση: Μαρκέτα Βοντρούσοβα (Τσεχία)

3η θέση: Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία)

Πηγή: Tennis24.gr

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ