ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τένις: Χρυσό μετάλλιο ο Ζβέρεφ, νίκησε 2-0 σετ τον Κατσάνοφ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στον Κατσάνοφ
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στον Κατσάνοφ © 2021 PATRICK SEMANSKY / AP IMAGES

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό του μονού ανδρών, καθώς επικράτησε νίκησε τον Κάρεν Κατσάνοφ με 2-0 σετ.

Ο Γερμανός, Αλεξάντερ Σβέρεφ, είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο μονό ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά τένις στο Τόκιο. Ο 24χρονος πρωταθλητής, που απέκλεισε το μεγάλο φαβορί, Νόβακ Τζόκοβιτς, στα ημιτελικά, επικράτησε στο σημερινό τελικό του Ρώσου, Κάρεν Κατσάνοφ, με 2-0 σετ και κατέκτησε το σημαντικότερο, έως τώρα, στην καριέρα του.

Στο πρώτο σετ επικράτησε με 6-3 σε 43 λεπτά, ενώ στο δεύτερο σετ κυριάρχησε απόλυτα και επικράτησε χάνοντας μόλις ένα γκέιμ (6-1) σε 31 λεπτά. Στο μεταξύ, Ο Ισπανός Πάμπλο Καρένιο Μπούστα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, καθώς νίκησε χθες στο «μικρό τελικό» τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) με 2-1 σετ (6-4, 6-7 και 6-3).

Ο τελικός ξεκίνησε όπως αναμενόταν, με τους δύο φιναλίστ να στηρίζονται στα σερβίς τους. Ο Γερμανός πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε τα δύο άσχημα σερβίς-γκέιμ του αντιπάλου του, βρίσκοντας ισάριθμα breaks, ολοκληρώνοντας το σετ με 6-3.

Στη συνέχεια ο Σβέρεφ, Νο 5 του κόσμου, έφτασε γρήγορα σε break και στο 2ο set (2-0) και με ένα σχετικά εύκολο hold κατέκτησε και τρίτο game στη σειρά (3-0) παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα.

Συνέχισε να πιέζει αφόρητα το σερβίς του Ρώσου και δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη και το χρυσό μετάλλιο, όντας αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη επιτυχία στην καριέρα του Zverev, μαζί με την κατάκτηση του ATP Finals το 2018, αλλά και την πορεία του μέχρι τον τελικό του US Open το 2020. Ο 24χρονος, έγινε ο πρώτος Γερμανός τενίστας που αναδείχθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης στο μονό των Ολυμπιακών αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ