ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ο Τσιτσιπάς έγινε μόλις ο τρίτος που επιστρέφει από 0-2 κόντρα στον Ναδάλ

Greece's Stefanos Tsitsipas reacts after defeating Spain's Rafael Nadal in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Wednesday, Feb. 17, 2021.(AP Photo/Hamish Blair)
Greece's Stefanos Tsitsipas reacts after defeating Spain's Rafael Nadal in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Wednesday, Feb. 17, 2021.(AP Photo/Hamish Blair) AP

Μόλις δύο τενίστες είχαν καταφέρει μέχρι σήμερα να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-2 κόντρα στον Ναδάλ με τον Στέφανο Τσιτσιπά να γίνεται ο τρίτος που βάζει το όνομα του στη σχετική λίστα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε κάτι που στα μάτια πολλών έμοιαζε ακατόρθωτο. Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας βρέθηκε να χάνει 0-2 από τον Ραφαέλ Ναδάλ και όλα έδειχναν ότι η πορεία του στο Australian Open θα ολοκληρωνόταν.

Εκείνος όμως είχε διαφορετική άποψη. Με τρομερή σταθερότητα στο παιχνίδι του ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια σπουδαία ανατροπή και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας του Στέφανου Τσιτσιπά αρκεί να αναφέρουμε ότι μόλις δύο τενίστες έχουν καταφέρει να επιστρέψουν κόντρα στον Ναδάλ από 0-2.

Ο πρώτος ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ το 2005 στο Μαϊάμι. Σε έναν τρομερό τελικό ο Ναδάλ κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ με 2-6 και 6-7(4), αλλά στη συνέχεια ο Ελβετός έφτασε στη νίκη κατακτώντας τα επόμενα σετ με 7-6(5) 6-3 6-1.

Ο δεύτερος και μέχρι σήμερα τελευταίος ήταν ο Ματέο Φονίνι. Μάλιστα, ο Ιταλός τα είχε καταφέρει και σε Grand Slam αφού είχε πετάξει εκτός συνέχειας του US Open το 2015 τον Ισπανό.

Ο Ναδάλ είχα πάρει εύκολα τα πρώτα δύο σετ με 3-6,4-6, για να απαντήσει στη συνέχεια ο Φονίνι με 6-4, 6-3, 6-4 για να πάρει την πρόκριση στον τέταρτο γύρο.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ AUSTRALIAN OPEN ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ