ΤΕΝΙΣ

O τίτλος στο Jersey Girl

Η Κιμ Κλάιστερς υπερασπίστηκε με ιδιαίτερη ευκολία τον τίτλο της στη Νέα Υόρκη, επικρατώντας σε 59 λεπτά της Βέρα Ζβοναρέβα. "Mε ενδιαφέρουν οι τίτλοι, όχι το Νο1", όπως είχε πει στο Sport24.gr. (video)

Αυτή τη φορά η Τζέιντα ήταν διστακτική και δεν έτρεξε αμέσως στη μαμά της. Η Κιμ Κλάιστερς και το διασημότερο… μωρό του τένις, η τριών ετών Τζέιντα επανέλαβαν το ίδιο τελετουργικό. Η 27χρονη Βελγίδα κάλεσε την κόρη της να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο του US Open.

Η Κλάιστερς διατήρησε τον τίτλο της και μάλιστα ευκολότερα από ότι τον κατέκτησε το 2009, επικρατώντας με 6-2, 6-1 της Ρωσίδας Βέρας Ζβοναρέβα στον τελικό.

Η πρώην Νο1 παίκτρια στον κόσμο είναι πλέον η “βασίλισσα” του τέταρτου Grand Slam. Έχει τρεις τίτλους και το αήττητο σερί της τρέχει στο 21-0.

Το US Open είναι πλέον το Grand Slam της δεύτερης πατρίδας της μετά το γάμο με τον Αμερικάνο πρώην μπασκετμπολίστα του Πανιωνίου Μπράιαν Λιντς και την απόκτηση ενός σπιτιού στο γειτονικό Νιου Τζέρσεϊ. Την ιστορία τους την είχατε διαβάσει στην αποκλειστική συνέντευξη που είχαν δώσει στο Sport24.gr τον περασμένο Μάιο.

Οι Αμερικάνοι “κόλλησαν” στην Κλάιστερς το παρατσκούκλι “Jersey Girl”, δανεισμένο από την τηλεοπτική σειρά “Jersey Shore”.

Πραγματικά περίεργο για μια παίκτρια που μεγάλωσε σε χωμάτινα γήπεδα, οι Αυστραλοί τη θεωρούσαν δική τους (σ.σ. θυμάστε το Aussie Kim;) και η ίδια αγαπάει το Γουίμπλεντον γιατί είναι το τουρνουά που λάτρευε ο πατέρας της.

Η φετινή νίκη, όπως δήλωσε, είναι καλύτερη από την περσινή γιατί ” άντεξα την πίεση, πέρυσι δεν μου έδινε κανείς ελπίδα. Είμαι ευχαριστημένη με τη συμπεριφορά μου τις τελευταίες 14 μέρες, δεν λύγισα υπό πίεση“.

Το ίδιο δεν ίσχυσε για την αντίπαλο της. Μπορεί η Ζβοναρέβα να νίκησε τους δαίμονες της, αλλά στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ έριξε κάτω από τα νεύρα της τρεις φορές τη ρακέτα της μέχρι αυτή να σπάσει.

Όταν έσπασα τη ρακέτα μου, ήταν σαν να λέω στον εαυτό μου “ξύπνα. Η μπάλα είναι δυο βήματα μακριά”. Μπορούσα να φτάσω σε αυτή τη μπάλα στους προηγούμενους αγώνες, τώρα ήμουν αργή. Έτσι απελευθερώνεις τα συναισθήματα σου. Για να βοηθήσεις τον εαυτό σου“, σχολίασε η Ρωσίδα που στον τελικό έχασε το πρώτο σετ του τουρνουά.

Η Ζβοναρέβα δοκίμασε ακόμα μια απογοήτευση μετά την ήττα στον τελικό του Γουίμπλεντον, αλλά έσκασε ένα χαμόγελο όταν της είπε η Κλάιστερς να συνεχίσει να το παλεύει, γιατί ένα Grand Slam δεν είναι μακριά.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε η Βελγίδα επανέλαβε ότι δεν την ενδιαφέρει η επιστροφή στο Νο1, αλλά να κερδίζει Grand Slams. Τένις θα συνεχίσει να παίζει τουλάχιστον μέχρι το 2012 για να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ