ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Τέιλορ Φριτζ στο SPORT24: "Το ματς με τον Τσιτσιπά μού έδειξε ότι μπορώ να παίξω με τους καλύτερους στο χώμα"

Ο Τέιλορ Φριτζ στο SPORT24: "Το ματς με τον Τσιτσιπά μού έδειξε ότι μπορώ να παίξω με τους καλύτερους στο χώμα"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Τέιλορ Φριτζ, το Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης του ATP, επισκέφθηκε την Ελλάδα και μίλησε στο SPORT24 για τις μάχες του τη φετινή σεζόν, όσο και για την πρόσφατη μάχη του με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο.

Ένας από τους πιο δυνατούς τενίστες παγκοσμίως είναι ο Τέιλορ Φριτζ. Ο Αμερικανός τενίστας στην παρούσα φάση βρίσκεται στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στο παρελθόν έχει ανέβει μέχρι και την 5η θέση.

Ο Φριτζ ταξίδεψε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του IMG Future Stars που διοργανώνεται στο ΤΑΤΟΪ Club, όπου έδωσε φιλική αναμέτρηση με τον Φράνσις Τιάφο. Ο 25χρονος τενίστας μίλησε στο SPORT24 για την πρώτη επίσκεψή του στη χώρα μας: "Είναι η πρώτη μου φορά εδώ. Πάντα ήθελα να έρθω εδώ για μεγάλο διάστημα. Είχα να κάνω κάποια πράγματα το πρωί, όπως να δω αξιοθέατα, ήταν ωραία μου αρέσει εδώ".

Ο Φριτζ μίλησε για τους στόχους του, τονίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρει τόσο η κατάταξη. Στόχος του είναι να βρεθεί στην 8άδα του ATP Race, ώστε να πάρει την πρόκριση στα ATP Finals. Επομένως, συγκεντρώνεται στα καλά και σταθερά αποτελέσματα της χωμάτινης περιόδου.

"Θέλω να πάρω κάποια σταθερά αποτελέσματα. Ήμουν τραυματίας πέρσι τέτοια περίοδο, επομένως δεν έχω πολλούς πόντους να υπερασπιστώ. Δηλαδή, μπορώ να πάρω μονάχα πόντους. Θέλω να βάλω τον εαυτό μου σε καλή θέση στο ATP Race. Υποθέτω δεν με νοιάζει τόσο τώρα η 10η θέση στο ranking. Αυτό που έχει σημασία είναι το Race. Τώρα είμαι στην 7η θέση. Εάν μπορώ να βγω από την χωμάτινη περίοδο σε μία καλή θέση θα είναι καλό για εμένα" σχολίασε.

Ο Τέιλορ Φριτζ αντιμετώπισε πρόσφατα τον Στέφανο Τσισιπά. Μάλιστα, ήταν εκείνος που απέκλεισε τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα από τα προημιτελικά του 1000αριού τουρνουά στο Μόντε Κάρλο. Ο 25χρονος Αμερικανός υπογράμμισε πως ήταν μία απόδειξη ότι μπορεί να τα βάζει με τους καλύτερους στο χώμα.

"Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμένα, μου έδωσε την σιγουριά ότι μπορώ να αγωνιστώ με τους καλύτερους στο χώμα. Προφανώς είναι πάρα πολύ καλός στο χώμα. Φέτος, υπερασπιζόταν τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο. Το να τον κερδίσω στο μέρος που είχε κατακτήσει δύο συνεχόμενους τίτλους μου δείχνει ότι μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός και στο χώμα σε αυτό το επίπεδο" ανέφερε.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ