DAVIS CUP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξήγησε στο SPORT24 τι άλλαξε στο σερβίς του και την κίνηση ματ που του έδωσε αυτοπεποίθηση

DAVIS CUP /  -  (  / EUROKINISSI)
DAVIS CUP / - ( / EUROKINISSI) ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ερωτηθείς από το SPORT24 για τις βιομηχανικές αλλαγές που έκανε στο παιχνίδι του εξήγησε τι "πείραξε" στο σερβίς του ανέλυσε την αλλαγή που τού πρόσφερε αυτοπεποίθηση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άπλωσε το πλατύ του χαμόγελο όταν διαπίστωσε ότι 14.000 θεατές αψήφισαν την κακοκαιρία και ήρθαν να υποστηρίξουν τον ίδιο και την Εθνική ομάδα στους αγώνες της με τον Ισημερινό στο Davis Cup.

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν τρέφει αυταπάτες. Γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για να ένα νέο αθλητικό κοινό που πλάθεται στη χώρα μας και όταν έπιασε το μικρόφωνο προσπάθησε με εύστοχους παραλληλισμούς, να εξηγήσει στον κόσμο τι είναι το Davis Cup, τι παρακολούθησαν και τι πέτυχε η Εθνική ομάδα των ανδρών, φέρνοντας ως παράδειγμα το Μουντιάλ του Κατάρ. Παρομοίασε το World Group, όπου στοχεύει να προκριθεί η Εθνική ως την τελική φάση του Μουντιάλ.

Ευδιάθετος και πρόθυμος να εξηγήσει ακόμα και τις αλλαγές που έκανε στο προσωπικό παιχνίδι του ήταν και στη συνέντευξη Τύπου. Ερωτηθείς από το SPORT24 πώς χρησιμοποίησε τη βιομηχανική επιστήμη και βελτίωσε κι άλλο το αγωνιστικό στυλ του, ώστε να βρίσκει καλύτερα τις γωνίες στο γήπεδο ήταν αρκετά επεξηγηματικός. Μίλησε τόσο για την αλλαγή που έκανε στο σερβίς του, όσο και για τη νέα προσθήκη στο παιχνίδι του που του δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση.

"Πλέον είμαι πολύ πιο χαλαρός στην κίνησή μου στο σερβίς. Έχω βάλει πολλή δουλειά στην επιστροφή, επίσης. Ειδικά, στο δεύτερο σερβίς τραβιέμαι πιο πίσω, απ' ό,τι παλαιότερα που τραβιόμουν νωρίτερα πίσω και προσπαθούσα να πάρω την μπάλα όσο πιο νωρίς γίνεται. Και το δεύτερο σκέλος παραμένει στην active area μου, το διατηρώ. Αλλά, τη συγκεκριμένη περίοδο έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση επιστρέφοντας από πίσω.

Χρησιμοποιώ το forehand μου, ώστε να πιέζω και να μπαίνω επιθετικά μέσα στον πόντο από την πρώτη επιστροφή. Ανοίγοντας πια το γήπεδο και μένοντας χαλαρός χρησιμοποιώ τη δύναμη που μπορεί να παράγει το χέρι μου, αλλά και το backhand, το οποίο επίσης μπορεί να λειτουργήσει ως όπλο, ειδικά αν ο αντίπαλος αποφασίσει να βάλει πίεση προς τα εκεί.

Φυσικά, το backhand down the line παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου χτυπήματα που με σώζει από πάρα πολλές καταστάσεις. Ακόμα και αυτό έχει βελτιωθεί κι άλλο με πάρα πολλή δουλειά, έπειτα από πολλές επαναλήψεις στις προπονήσεις”.

Σε άλλη ερώτηση σχετική τόνισε: "Έκανα μικρές τεχνικές τεχνικές αλλαγές και έχω αφοσιωθεί πάρα πολύ σε αυτές, για να φτάσω στην τελειότητα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τελειότητα, αλλά όσο πιο κοντά βρίσκεσαι σε αυτή τόσο πιο καλά μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου στο γήπεδο.

Για μένα είναι σημαντικό να μπορώ να λέω έχω κάνει τα πάντα, ώστε να φτάσω στην τελειότητα. Παίρνω παράδειγμα από τον Τζόκοβιτς, ο οποίος τα τελευταία χρόνια νομίζαμε ότι έχει φτάσει στο καλύτερο δυνατό level, αλλά κάθε χρόνο δείχνει ότι είναι ακόμα καλύτερος από την προηγούμενη χρονιά. Αυτό με εμπνέει και τον έχω ως είδωλο αυτή την περίοδο".

TAGS DAVIS CUP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ