ATP

Ο Ρούμπλεφ νίκησε τον Τζόκοβιτς και κατέκτησε το τουρνουά του Βελιγραδίου

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πανηγυρίζει κόντρα στον Αλιασίμ
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πανηγυρίζει κόντρα στον Αλιασίμ 2022 DANIEL COLE / AP PHOTO

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε 2-1 σετ (παίρνοντας μάλιστα το ένα με bagel) απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε το τουρνουά του Βελιγραδίου.

Με εμφατικό τρόπο, ο Αντρέι Ρούμπλε κέρδισε στα τρία σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Serbia Open και κατέκτησε τον τίτλο στο ATP 250 τουρνουά, μέσα στο σπίτι του κορυφαίου Σέρβου στον κόσμο.

Ο 24χρονος Ρώσος, Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και παρ’όλο που δεν κατάφερε να κλείσει το ματς στα δύο σετ, το έκανε με ένα μεγαλοπρεπέστατο bagel στο 3ο σετ, φτάνοντας στον θρίαμβο με 6-2, 6-7(4), 6-0 επί του Νο1 της κατάταξης.

Αυτός ήταν ο 11ος τίτλος καριέρας για τον Ρούμπλεφ (3ος στο χώμα) και η πρώτη νίκη του Ρώσου επί του Τζόκοβιτς, σε σύνολο δύο αναμετρήσεων.

Ο Ρούμπλεφ ξεκίνησε εντυπωσιακά τον τελικό και με δύο συνεχόμενα breaks στο 3ο και στο 5ο game του εναρκτήριου σετ, πήρε ελεγχόμενα το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 2ο σετ ο Τζόκοβιτς αντέδρασε αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γρήγορο break (2-0) καθώς ο Ρώσος απάντησε άμεσα (2-1). Παρ’όλαυτά, ο Νόλε κατάφερε να ισοφαρίσει κατακτώντας το σετ στο tie break.

Προερχόμενος από τρεις σερί ανατροπές του σκορ, ο Τζόκοβιτς έδειξε ικανός για ένα ακόμη σπουδαίο comeback στην πατρίδα του, ωστόσο ο εκπληκτικός Ρούμπλεφ είχε διαφορετική άποψη.

Κυριαρχώντας απόλυτα του κορυφαίου στον κόσμο στο κεντρικό court, ο Ρούμπλεφ κατέκτησε με 6-0 το καθοριστικό σετ και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου που είναι ο 3ος στη φετινή σεζόν μετά την Ντόχα και τη Μασσαλία.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ