ROLAND GARROS

Ο Ναδάλ μεγάλωσε την παντοκρατορία των Big 3

Spain's Rafael Nadal celebrates after defeating Serbia's Novak Djokovic during their quarterfinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium Tuesday, May 31, 2022 in Paris. Nadal won 6-2, 4-6, 6-2, 7-6. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Ο Ράφαελ Ναδάλ πανηγυρίζει τη νίκη επί του Τζόκοβιτς @ 2022 JEAN-FRANCOIS BADIAS / AP IMAGES

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κατάφερε να κατακτήσει το Roland Garros δίνοντας συνέχεια στην παντοκρατορία των Big 3 οι οποίοι μετρούν το 82,6% των τίτλων σε Grand Slam τα τελευταία 19 χρόνια!

Μπορεί τα προβλήματα τραυματισμού να τον αναγκάζουν πλέον να επιλέγει τα τουρνουά στα οποία αγωνίζεται, όμως πάντοτε το Roland Garros θα είναι το σπίτι του.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έφτασε στο 22ο Grand Slam της τεράστιας καριέρας του και είναι μόνος πρώτος στην κορυφή της σχετικής λίστας. Παράλληλα, έδωσε συνέχεια στην παντοκρατορία των Big 3.

Από το Wimbledon του 2003 όταν ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 75 Grand Slams εκ των οποίων τα 62 έχουν καταλήξει σε κάποιον από τους τρεις. Με απλά μαθηματικά οι τρεις τους έχουν πάρει το 82,6% των Major τα τελευταία σχεδόν 19 χρόνια.

Σε όλες αυτές τις σεζόν έχει υπάρξει μόλις μία που έχουν χάσει δύο Grand Slam, ενώ φέτος ο Ναδάλ έχει κατακτήσει και τα δύο που έχουν διεξαχθεί. Η χρονιά που αναφερθήκαμε προηγουμένως ήταν το 2016 όταν αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών με τον Άντι Μάρεϊ να κατακτά το Wimbledon και τον Σταν Βαβρίνκα το US Open. .

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι μόνοι που έχουν καταφέρει να πάρουν Grand Slam αυτά τα χρόνια είναι οι Σταν Βαβρίνκα (3), Άντι Μάρεϊ (3), Γκαστόν Γκαούντιο (1), Μάρατ Σάφιν (1), Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο (1), Άντι Ρόντικ (1), Μάριν Τσίλιτς (1), Ντόμινικ Τιμ (1) και Ντανίλ Μεντβέντεφ (1).

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τις κατακτήσεις σε Grand Slam όλο αυτό το διάστημα

TAGS ROLAND GARROS ATP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ