ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ

Ο Ναδάλ χειροκρότησε όλους τους αντιπάλους του στο Australian Open εκτός του Σαποβάλοφ

Ο Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Australian Open απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ | 30 Ιανουαρίου 2022
Ο Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Australian Open απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ | 30 Ιανουαρίου 2022 @2022 HAMISH BLAIR/AP IMAGES

Ο Ράφα Ναδάλ χειροκρότησε ιπποτικά όλους τους αντιπάλους μετά από τις νίκες του στο φετινό Australian Open με μία όμως εξαίρεση: τον Ντένις Σαποβάλοφ λόγω της έντασης που υπήρχε στον μεταξύ τους προημιτελικό.

Το Australian Open 2022 θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένο στη μνήμη των θαυμαστών του τένις γιατί απλούστατα γράφτηκε ιστορία και μάλιστα με χρυσά γράμματα, με τον Ράφα Ναδάλ να κατακτά τον 21ο τίτλο του σε Grand Slam κάνοντας μία απίστευτη ανατροπή στον τελικό απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και να ανεβαίνει μόνος στην κορυφή της λίστας των αρίστων, αφήνοντας πίσω του με 20 κατακτήσεις τα άλλα δύο ιερά τέρατα του αθληματος, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η επιτυχία μάλιστα αυτή του Ισπανού αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι πρότινος δεν ήταν σίγουρη η συμμετοχή του, αφού αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών που τον είχαν αφήσει για μισό χρόνο εκτός κορτ.

Ο Ράφα Ναδάλ κρατά στα χέρια του το τρόπαιο του Australian Open μετά τη νίκη του στον τελικό επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ | 31 Ιανουαρίου 2022
Ο Ράφα Ναδάλ κρατά στα χέρια του το τρόπαιο του Australian Open μετά τη νίκη του στον τελικό επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ | 31 Ιανουαρίου 2022 @2022 SIMON BAKER/AP IMAGES

Ήταν τέτοια δε η αγάπη του κόσμου για αυτόν που την προσέφερε περίσσια υποστηρίζοντάς τον στον τελικό, ενώ και από την πλευρά του ο Ναδάλ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το κοινό και τη διοργάνωση, αναφερόμενος με σεβασμό για τους αντιπάλους που βρήκε στο δρόμο προς το τρόπο.

Υπήρχε πάντως και ένας που ξέφυγε από τον... κανόνα και δεν απέσπασε τον απόλυτο σεβασμό του Ισπανού, με ένα video που έχει κυκλοφορήσει στα social media να δείχνει τον Ναδάλ μετά από όλα τα παιχνίδια του στο τουρνουά να χειροκροτεί τους αντιπάλους την ώρα της αποχώρησής τους, με εξαίρεση έναν.

Αυτός ήταν ο Ντένις Σαποβάλοφ, ο οποίος έκανε άνω-κάτω τον προημιτελικό κατηγορώντας με σκληρές εκφράσεις τον διαιτητή πως ευνοεί τον Ναδάλ για τον χρόνο που παίρνει, μία ενέργεια που δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τον Ναδάλ και φρόντισε να το δείξει με το μη χειροκρότημά του προς την πλευρά του Καναδού μετά το τέλος της κόντρας τους.

TAGS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ