ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ

Ο Κάρλος Αλκαράθ αποκαλύπτει την τριήμερη απόδραση στην Ίμπιζα πριν κατακτήσει το Wimbledon

Ο Κάρλος Αλκαράθ @2024 AP Images/Alberto Pezzali

Ξέσπασμα και κορυφή για τον Αλκαράθ που παραδέχεται πως μετά την ήττα από τον Τζόκοβιτς πέρασε τρεις ημέρες στην Ίμπιζα πριν σηκώσει το τρόπαιο στο Wimbledon.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, “Carlos Alcaraz: My Way”, ο Κάρλος Αλκαράθ αποκαλύπτει πως λίγες μόλις εβδομάδες πριν στεφθεί πρωταθλητής στο Wimbledon, είχε περάσει τρεις νύχτες ξέφρενης διασκέδασης στην Ίμπιζα.

Όπως αναφέρει ο 21χρονος Ισπανός τενίστας, το πάρτι ήρθε ως “απάντηση” στη σκληρή ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός το 2023, όπου υπέφερε από κράμπες. “Είχα έναν φίλο με λίγες μέρες άδεια, θα πήγαινε Ίμπιζα με παρέα. Είπα στον εαυτό μου: “Ξέρουν γιατί πάω εκεί””, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απόφασή του δεν βρήκε σύμφωνους τους ανθρώπους της ομάδας του, με τον μάνατζέρ του Άλμπερτ Μολίνα να προσπαθεί να τον αποτρέψει: “Προσπάθησα να του εξηγήσω πως δεν ήταν η καλύτερη ιδέα να πάει διακοπές πριν από το Queen’s και το Wimbledon”.

Ο Αλκαράθ ωστόσο είχε διαφορετική άποψη: “Δεν θα πω ψέματα, η Ίμπιζα είναι για πάρτι. Το απόλαυσα γιατί ήξερα πως ίσως να μην ξαναέχω τρεις τέτοιες μέρες. Όταν γύρισα, κέρδισα Queen’s και Wimbledon. Δεν λέω πως νίκησα λόγω του πάρτι, αλλά μου έκανε καλό”.

Το 2024 επανέλαβε το ίδιο ταξίδι, αυτή τη φορά όμως με αρνητικό αντίκτυπο. Η ήττα από τον Τζακ Ντρέιπερ στο Queen’s ήρθε ως αποτέλεσμα ανεπαρκούς προετοιμασίας.

Ο γυμναστής του, Χουάνχο Μορένο, του είπε: “Τώρα δεν είναι η στιγμή. Είσαι εγωιστής με τον μελλοντικό σου εαυτό”. Ο φυσικοθεραπευτής του, Αλμπέρτο Λιέδο, ήταν επίσης επικριτικός: “Ας κάνει πάρτι, αλλά όχι πριν από ένα Grand Slam”.

Ο ίδιος ο Αλκαράθ παραδέχεται: “Δεν προσέχω τον εαυτό μου όσο θα έπρεπε. Μου αρέσει να ζω, ίσως περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Όμως θέλω να το κάνω με τον δικό μου τρόπο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ