ΤΕΝΙΣ

Ο Αλιασίμ έβγαλε νοκ-άουτ τον Φέντερερ

Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Σβάρτζμαν στο Open της Ιταλίας | 11 Μαίου 2021
Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Σβάρτζμαν στο Open της Ιταλίας | 11 Μαίου 2021 © 2021 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ κέρδισε με ανατροπή μάλιστα τον Ρότζερ Φέντερερ στο μεταξύ τους ντέρμπι για τον 2ο γύρο του Noventi Open. 

Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της μέχρι τώρα καριέρας του, κερδίζοντας με ανατροπή τον Ρότζερ Φέντερερ στο μεταξύ τους ντέρμπι για τον 2ο γύρο του Noventi Open.

Ο 21χρονος Καναδός, δεν πτοήθηκε από την απώλεια του εναρκτήριου set και παίζοντας καταπληκτικό τένις, έθεσε νοκ-άουτ τον Ρότζερ, από το πρώτο grass court τουρνουά της χρονιάς για εκείνον.

Μετά από μια ώρα και 43 λεπτά αγώνα, ο Φίλιξ επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο προημιτελικό του, μετά από αυτόν που έπαιξε την περασμένη εβδομάδα στη Στουτγκάρδη.

Παράλληλα, ανάγκασε τον κάτοχο 10 τίτλων στο Χάλε, Φέντερερ, να μείνει εκτός από τον 2ο μόλις γύρο, για 1η φορά στην καριέρα του. Στις προηγούμενες 17 εμφανίσεις του στο 500αρι τουρνουά της Γερμανίας, ο Ρότζερ δεν είχε μείνει ποτέ εκτός προημιτελικών. Κι όμως, ο Αλιασίμ τον ανάγκασε στην πιο... γρήγορη ήττα του στη διοργάνωση.

Στην "8αδα", ο Νο21 τενίστας του κόσμου θα βρει απέναντί του έναν εκ των Γιάν Λέναρντ Στρουφ και Μάρκος Γκιρόν.

Επόμενο τουρνουά για τον Φέντερερ, το Wimbledon (έναρξη 28 Ιουνίου), στο οποίο θα πάει έχοντας παίξει μόλις δυο επίσημους αγώνες στο γρασίδι.

Σίγουρα, τα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά για τον 39χρονο Ελβετό, που δεν έδειξε να μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του γρασιδιού, σε κανένα από τα δυο ματς που έδωσε. Τόσο κόντρα στον Ιβάσκα, όσο και απέναντι στον Αλιασίμ, ήταν ο χειρότερος παίκτης στο court.

Πηγή: Tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ