ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ντε Μινόρ - Τσιτσιπάς 2-1: Ηττήθηκε για πρώτη φορά από τον Αυστραλό και αποχαιρέτησε το Ακαπούλκο

Ντε Μινόρ - Τσιτσιπάς 2-1: Ηττήθηκε για πρώτη φορά από τον Αυστραλό και αποχαιρέτησε το Ακαπούλκο
AP PHOTO/EDUARDO VERDUGO

Μετά από έναν αγώνα 2 ωρών και 9 λεπτών ο Άλεξ Ντε Μινόρ κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-1 σετ (1-6, 6-2, 6-3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ακαπούλκο. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Αυστραλού κόντρα στον Έλληνα τενίστα, από τον οποίο μετρούσε 10 ήττες.

Ο Άλεξ Ντε Μινόρ κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Στέφανο Τσιτσιπά, αφού επικράτησε με 2-1 σετ (1-6, 6-2, 6-3) στον μεταξύ τους προημιτελικό στο Ακαπούλκο, για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά και να συνεχίσει, ελπίζοντας πως θα μπορέσει να προστατέψει τα σκήπτρα του. Εξάλλου, πέρσι ήταν εκείνος που κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά του Μεξικό.

Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε μόλις 29 λεπτά για να πάρει το πρώτο σετ με 6-1, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ο Ντε Μινόρ έβγαλε αντίδραση και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-3, κάνοντας μάλιστα τρία break στα σερβίς του Τσιτσιπά.

Ο Αυστραλός έκανε ένα ακόμα break, για να πάρει προβάδισμα με 3-2 στο τρίτο σετ, ενώ αμέσως μετά κράτησε το σερβίς του για το 4-2 και κάπως έτσι έγειρε οριστικά την πλάστιγγα προς το μέρος του.

Στον ημιτελικό ο Άλεξ Ντε Μινόρ θα βρει απέναντι του τον Τζακ Ντρέιπερ, ο οποίος κέρδισε τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με 2-0 σετ (6-2, 6-2).

ΤΑ ΣΕΤ: 1-6, 6-3, 6-3

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ