ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ντε Μινόρ - Τσιτσιπάς 0-2: Πέταξε για τους "8" ο Στέφανος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © 2021 JEAN-FRANCOIS BADIAS/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 του Άλεξ Ντε Μινόρ (7-5, 6-3) και συνεχίζει ακάθεκτος στα προημιτελικά του Barcelona Open έπειτα από έναν θεαματικό αγώνα.

Στα προημιτελικά του Barcelona Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο χώμα, πετυχαίνοντας την 7η συνεχόμενη νίκη του στην clay court season.

Το Νο2 του ταμπλό στη Βαρκελώνη, δυσκολεύτηκε στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης κόντρα στον Άλεξ ντε Μινόρ όμως ανέβασε την απόδοσή του στο 2ο σετ και με 7-5, 6-3 επί του Αυστραού, προκρίθηκε στους “8” της ATP 500 διοργάνωσης.

Εκεί, θα συναντήσει τον αντίζηλό του από τα Juniors, Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ ο οποίος νωρίτερα κέρδισε 6-2, 6-3 τον Ντένις Σαποβάλοφ στο Καναδέζικο ντέρμπι του 3ου γύρου.

Στο 1ο σετ της αναμέτρησης, τα πράγματα ήταν μοιρασμένα. Όμως στους κρίσιμους πόντους, το Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη ήταν ανώτερο. Πραγματοποίησε μόλις ένα break στο σερβίς του Ντε Μινόρ, όμως αυτό ήταν αρκετό για να του δώσει το προσβάσιμα (1-0 σετ).

Το Νο2 του ταμπλό μπήκε “μουδιασμένα” στο 2ο σετ του αγώνα. Δέχθηκε break μόλις στο 1ο service game του, όμως αυτό δεν τον πτόησε. Στην συνέχεια βελτίωσε το παιχνίδι του, έσπασε δύο φορές το σέρβις του 22χρονου Αυστραλού, έχοντας εξαιρετικές επιστροφές και πήρε την νίκη.

Ο Στέφανος σημείωσε πέντε άσσους στο παιχνίδι, μόλις ένα double fault και είχε εξαιρετικό πρώτο σέρβις (49/70, 70 %).

Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον 20χρονο Καναδό, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, ο οποίος με την σειρά του έθεσε εκτός συνέχειας τον Ντένις Σαποβάλοφ.

Οι δύο αθλητές έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν και μετρούν από τρεις νίκες ο καθένας.

Σίγουρα το φαβορί για την είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μετά την κατάκτηση του Rolex Monte Carlo Masters, είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση και παίζει εκπληκτικά.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ