ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Κίνδυνος να μείνει εκτός US και Cincinnati Open

Serbia's Novak Djokovic reacts as he plays Spain's Alejandro Davidovich Fokina during their first round match at the Monte-Carlo Masters tennis tournament, Tuesday, April 12, 2022 in Monaco. (AP Photo/Daniel Cole)
Serbia's Novak Djokovic reacts as he plays Spain's Alejandro Davidovich Fokina during their first round match at the Monte-Carlo Masters tennis tournament, Tuesday, April 12, 2022 in Monaco. (AP Photo/Daniel Cole) AP

Η απόφαση του Νόβακ Τζόκοβιτς να μην εμβολιαστεί του έχει στοιχίσει τη συμμετοχή του σε μεγάλα τουρνουά αλλά και Grand Slam, ενώ ορατός είναι και ο κίνδυνος να μείνει εκτός US και Cincinnati Open.

Τον Γενάρη του 2022 ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε στο επίκεντρο με την περιπέτεια που πέρασε στην Αυστραλία και την απέλασή του από τη χώρα. Η απόφασή του να μην εμβολιαστεί του έχει στοιχίσει πολλούς βαθμούς στην ATP αλλά και την απώλεια της πρώτης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Σέρβος τενίστας εμμένει στην απόφασή του να μην κάνει το εμβόλιο, μία απόφαση που μπορεί να επηρεάσει κι άλλο και τη φετινή του πορεία στο tour.

Ο ανεμβολίαστος Τζόκοβιτς απουσίασε την περσινή σεζόν από το US και το Cincinnati Open καθώς οι ΗΠΑ απαιτούσαν πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο στην χώρα. Ο κίνδυνος να συμβεί το ίδιο και φέτος είναι ορατός καθώς παρά το γεγονός ότι από 12 Ιουνίου 2022, η χώρα δεν απαιτεί αρνητικό PCR τεστ, το πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού παραμένει αναγκαίο.

Ο Τζόκοβιτς δεν το διαθέτει και όπως αναφέρει η σερβική Mozzartsport κινδυνεύει να χάσει για ακόμα μία χρονιά δύο μεγάλα αθλητικά τενιστικά γεγονότα. Αυτό φυσικά θα του στοιχίσει επιπλέον βαθμούς και δεν είναι απίθανο να πέσει και πιο κάτω στην παγκόσμια κατάταξη.

Φυσικά τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, όμως ως για την ώρα οι ΗΠΑ δέχονται μόνο πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Θυμίζουμε πως το US Open θα διεξαχθεί 29/8 με 11/9 ενώ θα προηγηθεί το Cincinnati Open 13-21/8.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ATP US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ