ATP FINALS

Ναδάλ - Τσιτσιπάς: Το ματς της χρονιάς για τον Έλληνα πρωταθλητή

Οι Ναδάλ και Τσιτσιπάς
Οι Ναδάλ και Τσιτσιπάς AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (22:00) τον Ράφα Ναδάλ και θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση και να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά, πίσω απ' τον Ντόμινικ Τιμ, βγάζοντας εκτός συνέχειας τον θρυλικό Ισπανό.

Πήγε στο Λονδίνο με πολλά ερωτήματα όσον αφορά στην αγωνιστική και σωματική του κατάσταση. Μετά την εκπληκτική πορεία στο Roland Garros, όπου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, γνωρίζοντας πρόωρες ήττες σε Βιέννη (2ος γύρος: Ντιμιτρόφ) και Paris Masters (εναρκτήριο ματς με Ουμπέρ).

Ακόμα και η συμμετοχή του στο ATP Finals ήταν αμφίβολη, αφού όπως είχε δηλώσει και ο Τσιτσιπάς στο Παρίσι, δεν ήξερε αν πρέπει να παίζει με αυτό το πρόβλημα και σίγουρα δεν ένιωθε σίγουρος για την κατάστασή του.

Η ελλιπής προετοιμασία του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στην αναμέτρηση με τον Ούγκο Ουμπέρ και ο αποκλεισμός από τον ταλαντούχο Γάλλο, ήταν μέσα στα λογικά πλαίσια.

Ακολούθησε μια εβδομάδα στο Παρίσι, όπου ο Στέφανος δούλεψε σκληρά προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα στο πόδι και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να είναι έτοιμος για τη δύσκολη αποστολή υπεράσπισης του τίτλου του στην Ο2 Arena του Λονδίνου.

Η πρεμιέρα στο ATP Finals ήταν εξ' αρχής δύσκολη απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ, με τον Έλληνα τενίστα να γνωρίζει την ήττα με 7-6, 4-6, 6-3, ωστόσο έδειξε ότι μπορεί να αντέξει στον απαιτητικό και γρήγορο ρυθμό που επιβάλλει στο court ο Αυστριακός.

Ο αγώνας με τον Ρούμπλεφ για τη 2η αγωνιστική του ομίλου, ήταν ένας μικρός τελικός για τον Τσιτσιπά ο οποίος κατάφερε τελικά να κερδίσει τον Ρώσο, σώζοντας και match point του αντιπάλου του, πετυχαίνοντας την πολυπόθητη νίκη που τον διατηρεί στο παιχνίδι της πρόκρισης στα ημιτελικά.

Πλέον, ο 23χρονος πρωταθλητής μας έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση που ακούει στο όνομα: Ράφαελ Ναδάλ!

Κόντρα στον Ισπανό το βράδυ της Πέμπτης (22:00, COSMOTE SPORT 6HD) θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση και να πάρει το 2ο εισιτήριο για τα ημιτελικά, πίσω απ' τον Ντόμινικ Τιμ, βγάζοντας εκτός συνέχειας τον θρυλικό Ράφα. Σε έξι προηγούμενες αναμετρήσεις, ο Ναδάλ προηγείται 5-1 και η μοναδική του ήττα ήταν στο χώμα της Μαδρίτης το 2019.

Οι πιθανότητες δεν είναι καθόλου απαγορευτικές για τον Στέφανο. Το αντίθετο μάλιστα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τα στοιχεία παιχνιδιού του Έλληνα άσου ταιριάζουν περισσότερο στη γρήγορη επιφάνεια των Indoor hardcourts απ'ότι του Ναδάλ.

Το πιο σημαντικό κομμάτι του αγώνα θα είναι η πνευματική αντοχή που θα χρειαστεί να επιδείξει ο Τσιτσιπάς κόντρα στον σκληροτράχηλο Ναδάλ. Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Στέφανος, θα χρειαστεί να παίξει τένις πρωτοβουλίας κόντρα στον 34χρονο αντίπαλό του, παίζοντας επιθετικά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Είναι δεδομένο ότι ο Ναδάλ θα προσπαθήσει να πλήξει την πλευρά του backhand του Έλληνα πρωταθλητή και γι'αυτό ο Στέφανος θα πρέπει να είναι έτοιμος να τρέξει πολύ και να περιορίσει στο ελάχιστο τα αβίαστα λάθη από την αδύναμη πλευρά του.

Το σερβίς θα παίξει σημαντικό ρόλο και αυτό το στοιχείο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Τσιτσιπάς, υπερέχοντας σε αυτόν τον τομέα αν και το σερβίς του Ναδάλ έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση και εχει εξελιχθεί σε ένα δυνατό όπλο που μπορεί να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Περιμένουμε ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο ματς και οποιοδήποτε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο.

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP FINALS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ