ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ

Ο Ράφα Ναδάλ αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό της Βαρκελώνης την Κυριακή στις 17.00

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει για τη νίκη του κόντρα στον Καρένιο Μπούστα
Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει για τη νίκη του κόντρα στον Καρένιο Μπούστα 2021 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και έκλεισε τον ονειρικό τελικό κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά την Κυριακή (25/04, 17.00, Cosmote Sport 6) στη Βαρκελώνη.

Ο ονειρικός τελικός θα γίνει πραγματικότητα. Οι δύο κορυφαίοι seeders του φετινού Open της Βαρκελώνης θα είναι τελικά οι “μονομάχοι” για το τρόπαιο το απόγευμα της Κυριακής (25/04, 17.00, Cosmote Sport 6).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No5 στην παγκόσμια κατάταξη) κέρδισε απόλυτα ελεγχόμενα τον Γιανίκ Σίνερ και ο Ραφαέλ Ναδάλ (Νο 3 στην κατάταξη της ATP) επικράτησε ακόμα πιο εύκολα του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με 6-3, 6-2 και θα είναι παρών, ξανά, στον τελικό ενός από τα πλέον επιτυχημένα τουρνουά της καριέρας του.

Πάει, πρόσω ολοταχώς, για το 12ο τρόπαιο του στην ισπανική πόλη με τον Στέφανο Τσιτσιπά να έχει την υπέρτατη αποστολή να γίνει ο πρώτος τενίστας που τον κερδίζει σε τελικό στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Κόντρα σε έναν τενίστα που έχει αντιμετωπίσει ελάχιστες δυσκολίες στην καριέρα του, ο Ράφα δυσκολεύτηκε εν μέρει μόνο στο πρώτο σετ πραγματοποιώντας την, μακράν, καλύτερη εμφάνισή του αυτή την εβδομάδα.

Ο Ράφα ήταν καταιγιστικός από τη βασική γραμμή, επιτέλους τα χτυπήματα του από τη baseline είχαν τη “φλόγα” που του έλειψε σε προηγούμενους φετινούς του αγώνες στο χώμα και ο, μάλλον κουρασμένος από τη μάχη της Παρασκευής κόντρα στον Ντιέγο Σβάρτσμαν, Μπούστα ελάχιστη αντίσταση κατάφερε να προβάλει.

ΡΕΒΑΝΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ 2018

Κάπως έτσι έκλεισε η μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ στον τελικό της φετινής Βαρκελώνης.

Ουσιαστικά θα έχουμε ένα remake του τελικού της διοργάνωσης το 2018 όταν και ο Έλληνας τενίστας είχε κερδίσει συνολικά μόλις τρία games από τον Ισπανό θρύλο αλλά πάρα πολλά έχουν αλλάξει από τότε και ελπίζουμε ο φετινός τελικός να έχει εντελώς διαφορετική κατάληξη.

Συνολικά οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οκτώ φορές με τον Ισπανό να μετρά έξι νίκες, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει επικρατήσει δύο φορές. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η μία από τις δύο νίκες του Στεφ κόντρα στον θρυλικό Ισπανό έγινε σε χωμάτινη επιφάνεια.

Συγκεκριμένα ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει στο Masters της Μαδρίτης το 2019 σε έναν μεγάλο ημιτελικό με 6-4, 2-6, 6-3. Η δεύτερη επικράτηση του Έλληνα τενίστα ήρθε στην τελευταία χρονικά αναμέτρησή τους. Ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει στον προημιτελικό του φετινού Australian Open με 3-6, 2-6, 7-6(4), 6-4, 7-5.

Συνολικά αυτή θα είναι η τρίτη φορά που οι δυο τους θα βρεθούν σε τελικό αφού πέρα από την Βαρκελώνη το 2018, ο Τσιτσιπάς είχε κοντραριστεί την ίδια χρονιά και στον Καναδά απέναντι στον Ναδάλ με τον "Ράφα" να επικρατεί και στις δύο περιπτώσεις με 2-0 σετ.

Πηγή: Tennis24

Photo Credits: © 2021 Joan Monfort/ Associated Press

TAGS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ