ATP

Ναδάλ: Ταξίδεψε για την Αυστραλία, σύμφωνα με τους Ισπανούς

Ο Ράφαελ Ναδάλ στο Citi Open της Ουάσινγκντον
Ο Ράφαελ Ναδάλ στο Citi Open της Ουάσινγκντον © 2021 NICK WASS / AP IMAGES

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ραφαέλ Ναδάλ ξεπέρασε τον κορονοϊό και πέταξε για την Αυστραλία προκειμένου να συμμετάσχει στο τουρνουά της Μελβούρνης.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες το ένα όνομα μετά το άλλο να αποσύρεται ή να κρίνεται αμφίβολο από το πρώτο Grand Slam της νέα σεζόν, ωστόσο ο Ράφα Ναδάλ είναι έτοιμος να συμμετάσχει κανονικά μετά από την περιπέτεια που πέρασε από τον covid-19, όπου και βρέθηκε θετικός μετά από τεστ PCR κατά την επιστροφή του στην Ισπανία από το τουρνουά επίδειξης στο Άμπου Ντάμπι.

Ο 35χρονος Ισπανός, ο οποίος δεν σταμάτησε να προπονείται ακόμα και στην απομόνωση που είχε τεθεί, αφού προπονήθηκε εικάζεται ότι αναχώρησε για Αυστραλία την Πέμπτη (30/12) προκειμένου να αγωνιστεί στο 250άρι τουρνουά της Μελβούρνης την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ναδάλ, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, έπαιξε για τελευταία φορά στο Citi Open τον περασμένο Αύγουστο, ολοκληρώνοντας πρόωρα της σεζόν λόγω τραυματισμού στο πόδι. Στο Άμπου Ντάμπι και πριν βγει θετικός, είχε τονίσει ότι η συμμετοχή του στο Australian Open είναι αμφίβολη.

Ωστόσο, μετά την ταλαιπωρία της υγείας του, αλλά και τις αρκετές προπονήσεις που έκανε μαζί με τον νεαρό ταλαντούχο Ισπανό, Ντανιέλ Ρινκόν (Νο2 του κόσμου στα juniors), έδειξε σημάδια αισιοδοξίας για τη συμμετοχή του στο πρώτο Grand Slam της σεζόν.

“Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα είμαι αρκετά ανταγωνιστικός, αν όχι τότε δεν έχει νόημα να συνεχίσω.”, είχε πει ο Ναδάλ. “Δεν παίζω για τα χρήματα ή απλά για τη διασκέδαση. Παίζω για να συνεχίσω να απολαμβάνω τη διαδικασία στο να πετυχαίνω τους στόχους μου”.

Το Australian Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ATP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ