ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ στη Βαρκελώνη, Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι

Ναδάλ και Τζόκοβιτς αγκαλιασμένοι μετά από λήξη αναμέτρησης
Ναδάλ και Τζόκοβιτς αγκαλιασμένοι μετά από λήξη αναμέτρησης AP PHOTOS

Οι Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστούν την ίδια εβδομάδα αλλά σε διαφορετικά τουρνουά στα μέσα Απριλίου.

Το Miami Masters, με τις πάρα πολλές δυνατές απουσίες του φέτος, σημαίνει και το τέλος της hard court season, καθώς μπαίνουμε τον Απρίλιο δυνατά στη χωμάτινη περίοδο που κορυφώνεται φυσικά με την έναρξη του Ρολάν Γκαρός στις 23 Μαΐου.

Μετά την κοινή τους προγραμματισμένη συμμετοχή στο πρώτο χωμάτινο Masters στο Μόντε Κάρλο (10-18 Απριλίου), οι δύο θρύλοι του αθλήματος ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους με τον Ναδάλ να πηγαίνει, όπως παραδοσιακά πράττει στη Βαρκελώνη, ενώ ο Νόλε επέλεξε φυσικά τη νεοσύστατη διοργάνωση της πατρίδας του, στο Βελιγράδι (17-25 Απριλίου).

Στο νέο τουρνουά της σειράς ATP 250, ο Τζόκοβιτς θα έχει μαζί του τον Ντομινίκ Τιμ, αλλά και τους Ασλάν Καράτσεφ, Ματέο Μπερετίνι, Σταν Βαβρίνκα, Μπόρνα Τσόριτς και Γκαέλ Μονφίς.

Η Βαρκελώνη (ATP 500), στην οποία ο Ράφα διεκδικεί το 11ο του τρόπαιο(!), θα συμμετάσχουν ο φιναλίστ το 2018, Στέφανος Τσιτσιπάς αλλά και οι Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ, οι Καναδοί Ντένις Σαποβάλοφ και Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ, οι Γιανίκ Σίνερ, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ενώ συμμετοχή έχει δηλώσει και ο Νικ Κύργιος στο πρώτο του τουρνουά εκτός Μελβούρνης μετά το Ακαπούλκο 2020!

Ο νέος sports director του τουρνουά της Βαρκελώνης, Νταβίντ Φερέρ, επισήμανε: "Ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι το σύμβολο του τουρνουά και το σπουδαιότερο σημείο αναφοράς του ισπανικού τενις. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα από την παρουσία νεαρών τενιστών όπως οι Σαποβάλοφ, Αλιασίμ και Σίνερ. Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ υψηλό. 11 από τους 20 Τοπ20 τενίστες θα παίξουν φέτος ενώ το όριο συμμετοχής στο βασικό ταμπλό είναι το Νο64 της κατάταξης".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ