ATP FINALS

Ναδάλ - Ρουντ 2-0: Αντίο στη χρονιά με νίκη για τον Ράφα

Rafael Nadal, of Spain, celebrates after winning his match against Richard Gasquet, of France, during the third round of the U.S. Open tennis championships, Saturday, Sept. 3, 2022, in New York. (AP Photo/Adam Hunger)
Rafael Nadal, of Spain, celebrates after winning his match against Richard Gasquet, of France, during the third round of the U.S. Open tennis championships, Saturday, Sept. 3, 2022, in New York. (AP Photo/Adam Hunger) AP

Ο Ράφα Ναδάλ νίκησε τον Κάσπερ Ρουντ 2-0 στον τελευταίο του αγώνα στα ATP Finals και είπε αντίο στην τρέχουσα σεζόν με νίκη.

Ο Ράφα Ναδάλ έβαλε τέλος στις συνεχόμενες ήττες επικρατώντας στο τελευταίο του παιχνίδι στη σεζόν του Κάσπερ Ρουντ με 7-5, 7-5 για τη 3η ημέρα του Green Group με τον Νορβηγό να έχει ωστόσο εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση για την ημιτελική φάση των ATP Finals για 2η σερί χρονιά.

Ο Ναδάλ ολοκλήρωσε μια χρονιά που άρχισε αδιανόητα και συνεχίστηκε με τον δύσκολο τραυματισμό στους κοιλιακούς, με 39 νίκες (39-6), ενώ από την άλλη ο Ρουντ έμεινε χωρίς νίκη κόντρα σε Top-3 παίκτη έχοντας ρεκόρ 0-8, αλλά και 0-20 sets!

Ο 36χρονος Ισπανός ήταν εντυπωσιακός από τη θέση του service ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 16 άσους (ένα διπλό λάθος), παραχωρώντας μόλις 3 πόντους από το 1ο service (38/41), ενώ σημείωσε και 38 winners.

Στη μοναδική φορά που το service του πιέστηκε στο 1ο set, ο Ναδάλ βρήκε λύσεις σβήνοντας και τα δύο break-points του Ρουντ, ο οποίος από εκεί και πέρα δεν απείλησε ξανά τον Ισπανό στο service.

Ό,τι δεν έκανε σε εκείνο το σημείο του set ο Ρουντ, το έκανε στο τέλος ο Ναδάλ και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο (love-game) κατακτώντας το 1ο set.

Το ίδιο…σενάριο με τον ίδιο πρωταγωνιστή είχε και το 2ο set με τον Νο2 του κόσμου να κρατάει με άνεση το service του και να απειλεί τον Νορβηγό και πάλι στο τέλος και συγκεκριμένα στο 12ο game φτάνοντας τελικά στη νίκη, την πρώτη του στο Τορίνο με την οποία ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά.

Ο Ρουντ θα περιμένει τον αντίπαλο του για τα ημιτελικά του Σαββάτου (19/11) ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αντρέι Ρούμπλεφ το βράδυ της Παρασκευής.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP FINALS ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ