ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ

Ναδάλ: Πρόωρο αντίο για φέτος, επιστρέφει το 2024 για την τελευταία χρονιά του

Ο Ράφαελ Ναδάλ
Ο Ράφαελ Ναδάλ © 2022 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις ακαδημίες του ότι δεν θα αγωνιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.

Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί για το υπόλοιπο του έτους, ενώ ξεκαθάρισε ότι το 2024 θα είναι η τελευταία σεζόν του στο επαγγελματικό τένις.

"Ο τραυματισμός που υπέστην στην Αυστραλία δεν επουλώθηκε όπως θα περίμενα. Έχασα στόχους όλο αυτό το διάστημα. Το Roland Garros μοιάζει αδύνατο. Δεν θα καταφέρω να βρεθώ εκεί έπειτα από πολλά χρόνια, με όσα σημαίνει αυτό το τουρνουά για μένα", αποκάλυψε ο κάτοχος 20 grand slam, εκ των οποίων τα δώδεκα στη Γαλλία.

"Δεν έχω την πρόθεση να αγωνιστώ τους επόμενους μήνες. Τα τελευταία χρόνια, παρότι τα αποτελέσματα ήταν κορυφαίου επίπεδου, η καθημερινή ζωή μου ήταν σε χαμηλό επίπεδο. Αν και οι νίκες παραμένουν ο στόχος, το επίπεδο καθημερινής δουλειάς μετά την πανδημία έχει δυσκολέψει πολύ".

Όσο για το αν το 2024 θα είναι η τελευταία χρονιά του σε επαγγελματικό επίπεδο στα κορτ, δήλωσε: "Έχουν υπάρξει δύσκολα χρόνια, όμως οι νίκες στο κορτ τις απέκρυψαν. Σε αυτό το επίπεδο δεν είμαι προετοιμασμένος να ανταγωνιστώ στο επίπεδο που πρέπει. Χρειάζεται να βάλω μία τελεία στην αθλητική καριέρα μου".

"Θα προσπαθήσω να αναγεννήσω το σώμα μου. Δεν θα ορίσω ημερομηνία επιστροφής. Όταν είναι έτοιμο, θα είμαι εκεί. Το Davis Cup στο τέλος του έτους μπορεί να είναι στόχος. Θα προσπαθήσω να βρω τα εχέγγυα για τη νέα σεζόν, που νομίζω ότι θα είναι η τελευταία μου", υπογράμμισε ο 36χρονος Ισπανός πρωταθλητής.

TAGS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ