ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ - Οπέλκα 2-0: Στον τελικό του Rome Masters o Ράφα

Ναδάλ - Οπέλκα 2-0: Στον τελικό του Rome Masters o Ράφα
Ⓒ 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 2-0 σετ του Ρέιλι Οπέλκα και προκρίθηκε στον τελικό του Rome Masters όπου και θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του στη Ρώμη.

Το άψογο ρεκόρ του σε ημιτελικούς στη Ρώμη συνέχισε ο Ράφαελ Ναδάλ το Σάββατο, κερδίζοντας τον Ρέιλι Οπέλκα στα δυο σετ και πήρε ελεγχόμενα το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του φετινού Masters της Αιώνιας Πόλης.

Ο 34χρονος Ισπανός, πλέον βρίσκεται μια νίκη μακριά από τον 10ο τίτλο του στη Ρώμη και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς και Λορέντσο Σονέγκο, με φόντο το τρόπαιο του Internazionali BNL D' Italia.

Μετά από μιάμιση ώρα αγώνα, ο Ναδάλ υπερκέρασε το εμπόδιο του πρωτάρη σε ημιτελικούς, Οπέλκα, "γκρεμίζοντας" τον με 6-4, 6-4. Ήταν η 12η νίκη του Ισπανού σε ισάριθμους ημιτελικούς του στη Ρώμη.

Αφού περιόρισε το μεγάλο ατού του Οπέλκα, το σερβίς του δηλαδή, ο Ράφα "πλήγωσε" τον 23χρονο Αμερικανό με τις εξαιρετικές επιστροφές του, βαθιά στην βασική γραμμή και εκμεταλλευόμενος 2/7 ευκαιρίες για μπρέικ, πήρε τη νίκη με ένα μπρέικ σε κάθε σετ.

Ο Οπέλκα το πάλεψε, ακολούθησε όσο μπόρεσε τον ρυθμό του Νο2 του ταμπλό, όμως κέρδισε μόλις 13/57 πόντους στο σερβίς του Ισπανού και μοιραία δεν μπόρεσε να τον πιέσει περαιτέρω.

Πάντως, στο 1-2 του εναρκτήριου σετ, ήταν ο τενίστας που έφτασε πρώτος στο ματς, σε μπρέικ πόιντς. Είχε τέσσερα τον αριθμό, όμως ο Ναδάλ τα έσωσε το ένα πίσω από το άλλο, για να "χτυπήσει" στο αμέσως επόμενο γκέιμ (3-2) και να μην κοιτάξει έκτοτε πίσω του.

Αν και μπήκε στον ημιτελικό έχοντας μέσο όρο 19.25 άσους σε κάθε ματς του στη Ρώμη, ο Οπέλκα έβγαλε μόλις 5 κόντρα στον Ναδάλ.

Στατιστικό, που αντιπροσωπεύει απόλυτα τις εξαιρετικές τοποθετήσεις του Ισπανού, που στο χώμα ξέρει πολύ καλά να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.

Παρά την ήττα του πάντως, ο ύψους 211 εκατοστών Αμερικανός, την ερχόμενη εβδομάδα θα δει τον εαυτό του να κερδίζει 12 θέσεις στον πίνακα της ΑΤΡ. Από το Νο47, θα φτάσει στο Νο35 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ