AUSTRALIAN OPEN

Ναδάλ: Ο Ράφα κατέκτησε ξανά το Australian Open μετά από 13 χρόνια κι όμως δεν έκανε ρεκόρ

Rafael Nadal of Spain reacts after winning a point against Daniil Medvedev of Russia during the men's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 30, 2022. (AP Photo/Simon Baker)
Rafael Nadal of Spain reacts after winning a point against Daniil Medvedev of Russia during the men's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 30, 2022. (AP Photo/Simon Baker) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του στο Australian Open με 13 χρόνια διαφορά από τον πρώτο κάνοντας ρεκόρ στην Open Era, όχι όμως και στην ιστορία του τουρνουά.

Θα περίμενε κανείς ότι τα 13 χρόνια διαφοράς ανάμεσα στην κατάκτηση δύο τίτλων στο Australian Open να είναι ρεκόρ αφού είναι κάτι, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει ακριβώς στην περίπτωση του Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Ισπανός κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας στην πρώτη στην Open Era (από το 1968 και μετά), αφού είχε κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στην Αυστραλία το 2009 και τον δεύτερο το 2022, όχι όμως και στην ιστορία του τουρνουά αφού η κορυφή ανήκει σε άλλον.

Για την ακρίβεια στον Κεν Ρόσγουολ. Ο θρυλικός Αυστραλός τενίστας κάτοχος 8 τίτλων Grand Slam στο μονό πανηγύρισε τέσσερις φορές στο Grand Slam της πατρίδας του.

Οι δύο πρώτες ήταν το 1953 και το 1955 και στη συνέχεια χρειάστηκε να περάσουν δεκαέξι χρόνια για να πανηγυρίσει ξανά. Συγκεκριμένα, ο Κεν Ρόσγουολ κατέκτησε το Australian Open ξανά το 1971 για να επαναλάβει το κατόρθωμά του ένα χρόνο αργότερα.

Να αναφέρουμε ότι ο 87χρονος σήμερα Αυστραλός και άλλους 9 τίτλους στο διπλό.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ