AUSTRALIAN OPEN

Ναδάλ: "Ο πιο απρόσμενος τίτλος μου, δεν με νοιάζει να είμαι ο κορυφαίος"

Ναδάλ: "Ο πιο απρόσμενος τίτλος μου, δεν με νοιάζει να είμαι ο κορυφαίος"

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά την κατάκτηση του Australian Open και επεσήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει ότι έφτασε στα 21 Grand Slam, αλλά ότι συνεχίζει να αγωνίζεται.

Απόλυτα ευτυχισμένος ήταν ο Ραφαέλ Ναδάλ στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του Australian Open απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο θρυλικός Ισπανός παραδέχτηκε πως ήταν ένας τίτλος που ούτε και ο ίδιος δεν τον περίμενε: "Χωρίς αμφιβολία, ήταν ο πιο απρόσμενος τίτλος μου. Έκπληξη για όλους, και για εσάς νομίζω. Και ειδικά για μένα, γιατί ξέρω πώς ήρθα εδώ. Ήταν πολύ συναισθηματική νύχτα. Ακόμα και τώρα είμαι διαλυμένος. Δεν μπορώ να σκεφτώ πολύ, δεν θυμάμαι πολλές στιγμές του αγώνα.

Η συμπαράσταση του κόσμου ήταν τεράστια. Ήμουν συγκινημένος σε όλο τον αγώνα. Ήμουν κουρασμένος, δεν μπορούσα να γιορτάσω μαζί τους, αλλά το νιώθω μέσα μου, η στήριξη με βοήθησε σε όλο το παιχνίδι.

Δεν ήμουν έτοιμος για τέτοια μάχη, δεν είχα προπονηθεί αρκετά για να είμαι έτοιμος. Ήταν όμως μια ξεχωριστή βραδιά. Έδωσα ό,τι είχα μέσα μου και, πιστέψτε με, είμαι πάρα πολύ κουρασμένος, από όλες τις απόψεις, δεν μπορώ να γιορτάσω. Ήταν, όμως, η μέρα για να τα δώσεις όλα. Το απόλαυσα. Απόλαυσα τα συναισθήματα. Και έχω τώρα το τρόπαιο που σημαίνει τα πάντα. δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος. Θα ήθελα τώρα να αποθεραπευτώ και να το γιορτάσω λίγο".

Σε ερώτηση για τα 21 Grand Slam είπε: "Νιώθω τυχερός και με τιμά το γεγονός ότι έφτασα στην κατάκτηση του Australian Open και πέτυχα ακόμα ένα σημαντικό κατόρθωμα. Ειλικρινά δεν με νοιάζει αν είμαι ο πρώτος, ο κορυφαίος στην ιστορία ή ο,τιδήποτε άλλο. Το γεγονός ότι ήμουν σε θέση να απολαύσω ένα ακόμα παιχνίδι και να κατακτήσω για δεύτερη φορά το Australian Open είναι πιο σημαντικό για μένα αυτή τη στιγμή"

Για το τι σημαίνει αυτό ο τίτλος για την επόμενη ημέρα του δήλωσε: "Φυσικά, αισθάνομαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το ότι θα μπορέσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να απολαμβάνω το άθλημα που με κάνει χαρούμενο. Αισθάνομαι αυτοπεποίθηση ότι θα μπορέσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι ακόμα"

Για το συστατικό της επιτυχία ο Ράφα τόνισε: "Αγάπη για το άθλημα, πάθος, ποιότητα και δουλειά. Αυτά είναι όλα. Όπως και οι σωστοί άνθρωποι δίπλα μου οι οποίοι με βοηθούν κάθε ημέρα"

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ