INDIAN WELLS

Ναδάλ: "Νόμιζα πως έχασα, δεν έχω σούπερ αυτοπεποίθηση"

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει τον τίτλο στο Μεξικό
Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει τον τίτλο στο Μεξικό AP PHOTO/EDUARDO VERDUGO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ μίλησε για την μεγάλη ανατροπή που έκανε απέναντι στον Κόρντα, παραδέχτηκε ότι νόμιζε πως θα έχανε το παιχνίδι και αναφέρθηκε στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης που δεν έχει σε τέτοιες καταστάσεις.

Ο Ράφα Ναδάλ βρέθηκε μόλις ένα game μακριά από τον αποκλεισμό στην πρεμιέρα του στο φετινό Indian Wells απέναντι στον 21χρονο Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα.

Μάλιστα, όπως είπε ο 35χρονος Ισπανός στο 5-2 είχε την αίσθηση ότι όλα είχαν τελειώσει, αλλά δεν σταμάτησε να προσπαθεί μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μια εκπληκτική ανατροπή και παράλληλα στην 16η σερί νίκη του μέσα στο 2022.

"Είναι πολύ δύσκολο να γυρίσεις από το 5-2 και με 2 break πίσω", είπε στη συνέντευξη Τύπου. "Είχα την αίσθηση ότι όλα είχαν τελειώσει. Σε εκείνο το σημείο νόμιζα ότι έχασα. Είχα το ίδιο συναίσθημα με τον τελικό του Australian Open".

“Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι θα σταματήσω να προσπαθώ. Ακόμα κι αν νόμιζα ότι θα χάσω το παιχνίδι, ακόμα κι αν στο μυαλό μου είχα ότι ήμουν πίσω με 5-2 και ότι έπαιζα άσχημα, ήθελα να τελειώσω παλεύοντας.”

“Από εκεί και πέρα έπαιξα κάπως καλύτερα, έκανε κάποια λάθη μείωσα σε 5-3 και μετά σε 5-4. Εκεί κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Στο 5-2 και με 2 break πίσω είναι μια δύσκολη και ασυνήθιστη κατάσταση. Στο 5-4 όμως αν μπορέσεις να κάνει μερικά καλά χτυπήματα τότε μεταφέρεις την πίεση στον αντίπαλό σου Κα πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις.”

Ο Ναδάλ μίλησε και για τη νοοτροπία με την οποία διαχειρίστηκε τη δύσκολη κατάσταση που τον έβαλε ο Κόρντα στο 3ο set.

“Αν ο κόσμος θεωρεί ότι όλη την ώρα πιστεύω όλη την ώρα ότι μπορώ να γυρίσω τα παιχνίδια, μπορώ να σας πω ότι δεν είναι αλήθεια. Δεν είμαι τέτοιος παίκτης. Δεν έχω τη σούπερ αυτοπεποίθηση για να πω εντάξει πάω να γυρίσω από το 5-2. Όχι. Όμως στο μυαλό μου πάντα λέω ότι δεν θέλω να παρατήσω. Θα συνεχίσω να προσπαθώ κι ας ξέρω ότι είναι αδύνατο. Θα προσπαθώ να συνεχίζω να κάνω λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα για τον αντίπαλο.

Το φυσιολογικό σε αυτό του είδους τον αγώνα είναι ότι από τα 100 παιχνίδια που θα βρεθείς σε αυτήν την κατάσταση θα χάσεις τα 90. Αλλά αν τα παρατήσεις θα χάσεις και τα 100. Αν συνεχίζεις να προσπαθείς και να είσαι εκεί θα κερδίσεις το 10% των περιπτώσεων".

Στον επόμενο γύρο ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό και Νο29 του κόσμου Ντάνιελ Έβανς τον οποίον έχει κερδίσει και τις 2 φορές που τον έχει αντιμετωπίσει.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS INDIAN WELLS ATP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ