ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ

Ναδάλ και Οσάκα οι αθλητικές προσωπικότητες του 2021

Ο Ναδάλ πανηγυρίζει κερδισμένο πόντο στο Barcelona Open 2021
Ο Ναδάλ πανηγυρίζει κερδισμένο πόντο στο Barcelona Open 2021 Ⓒ 2021 JOAN MONFORT / ASSOCIATED PRESS

Η οικογένεια του τένις σάρωσε στα φετινά βραβεία Laureus. Οι Ναδάλ και Οσάκα αναδείχθηκαν ως κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες του 2021, στους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.

Η οικογένεια του τένις σάρωσε στα φετινά βραβεία Laureus. Οι Ράφα Ναδάλ και Ναόμι Οσάκα αναδείχθηκαν ως κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες του 2021, στους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.

Ο Ισπανός, κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο για 2η φορά στην καριέρα του, μετά το 2011, και πρόσθεσε ακόμη ένα παράσημο στο μεγάλο βιογραφικό του.

Στην 6η του υποψηφιότητα στη συγκεκριμένη κατηγορία των βραβείων Laureus, ο 34χρονος τενίστας ξεπέρασε Θρύλους όπως ο Λιουίς Χάμιλτον και ο Λεμπρόν Τζέιμς, φτάνοντας μέχρι το τέλος του δρόμου.

Ο Ναδάλ έγραψε ιστορία καθώς έγινε μόλις ο 4ος αθλητής που κατακτά πάνω από τρία βραβεία Laureus. Ποιοι είναι οι άλλοι τρεις ; Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Γιουσέιν Μπολτ και ο Κέλι Σλέιτερ (σέρφερ).

Η Οσάκα από την πλευρά της, ξεπέρασε τις Άννα Βαν Ντερ Μπρέγκεν, Μπριάνα Στιούαρτ, Μπριτζίτ Κοσγκέι, Φεντερίκα Μπρινόνε και Γουέντι Ρενάρντ και κατέκτησε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο βραβείο.

Μερικά από όσα είπε ο Ναδάλ μετά την κατάκτηση του βραβείου:"Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, στην Laureus Academy. Κέρδισα μερικούς εκ των κορυφαίων στον κόσμο. Πιθανότατα οι υπόλοιποι διεκδικητές του βραβείου, αξίζουν την διάκριση όσο την αξίζω κι εγώ, αλλά φέτος ήταν η χρονιά μου και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

Κέρδισα το Roland Garros και ισοφάρισα τον Ρότζερ Φέντερερ στα 20 Grand Slams. Ήταν μια αξέχαστη στιγμή για εμένα. Σημαίνει πολλά για εμένα να ισοφαρίζω τον μεγάλο μου αντίπαλο και ταυτόχρονα πολύ καλό μου φίλο.

Είναι κάτι πολύ ξεχωριστό μετά από τη μεγάλη προϊστορία που έχουμε μεταξύ μας, εντός κι εκτός γηπέδων".

Όσα είπε η Ναόμι Οσάκα για την διάκρισή της: "Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα αυτό το βραβείο. Μεγαλώνοντας, είδα πολλές από τις αθλήτριες που είχα για ινδάλματα όταν ήμουν μικρή, να κατακτούν το συγκεκριμένο βραβείο.

Ελπίζω στο μέλλον να μπορέσω να βοηθήσω με την πορεία μου, τις μικρές αθλήτριες που έχουν εμένα ως ίνδαλμα. Θέλω να συγχαρώ όλες τις αθλήτριες που ήταν συνυποψήφιες μου. Αυτό το βραβείο σημαίνει πολλά για εμένα".

ⓒ 2021 Joan Monfort / Associated Press

TAGS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ