ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Ναδάλ για Τζόκοβιτς: "Πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες"

Ναδάλ για Τζόκοβιτς: "Πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες"
AP PHOTO/MICHEL EULER

Ρωτήθηκε και απάντησε ο Ράφα Ναδάλ για την πολύκροτη υπόθεση απαγόρευσης εισόδου στην Αυστραλία του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν η τοποθέτηση του Ράφα Ναδάλ για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να περάσει τα σύνορα της Αυστραλίας, παραμένοντας σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Ο Ισπανός τενίστας που ξεκίνησε με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις του στη νέα χρονιά, επιστρέφοντας μετά από 5 μήνες στο ATP Tour, αναφέρθηκε με ειλικρίνεια για το θέμα που έχει προκύψει προτάσσοντας τη γνώμη των ειδικών για τον εμβολιασμό αλλά και τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους αθλητές που θέλουν να πάρουν μέρος στο Australian Open.

"Αυτό που συμβαίνει δεν είναι καλό για κανέναν. Δεν μπορώ να έχω καθαρή άποψη γιατί δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες. Φαίνεται να είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση αλλά στο τέλος της ημέρας το μόνο που μπορώ να ξέρω είναι ότι πολλές οικογένειες έχουν υποφέρει τα τελευταία δύο χρόνια από την πανδημία.

Είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι εδώ στην Αυστραλία να είναι εκνευρισμένοι από την υπόθεση γιατί έχουν υποστεί αυστηρά lockdowns. Από την πλευρά μου, το μόνο που μπορώ να πω είναι πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες και αν οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, τότε πρέπει να εμβολιαστούμε. Πέρασα Covid. Έχω εμβολιαστεί με διπλή δόση. Αν το κάνεις αυτό, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Αυτό είναι το μόνο ξεκάθαρο. Για τα υπόλοιπα, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες. Το μόνο ξεκάθαρο για μένα είναι πως αν είσαι εμβολιασμένος, μπορείς να παίξεις στην Αυστραλία και οπουδήποτε και ο κόσμος έχει υποφέρει πολύ για να μην ακολουθείς αυτούς τους κανόνες".

Δείτε στο 24:15 τι είχε πει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το θέμα του εμβολιασμού στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο SPORT24 και στον Βασίλη Σκουντή.

TAGS ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΝΑΔΑΛ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ