ATP

Ναδάλ: Εκτός πρώτης δεκάδας ο Ισπανός μετά από 912 εβδομάδες, σταθερά τρίτος ο Τσιτσιπάς

Ο Ραφαέλ Ναδάλ
Ο Ραφαέλ Ναδάλ 2022 AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Η ATP ανακοίνωσε τη νέα Παγκόσμια κατάταξη με τον Ραφαέλ Ναδάλ να βρίσκεται για πρώτη φορά εκτός Top10 για πρώτη φορά από το 2005! Πρώτος ο Αλκαράθ, τρίτος ο Τσιτσιπάς.

Ένα αδιανόητο ρεκόρ που κρατούσε ο Ραφαέλ Ναδάλ έσπασε το πρωί της Δευτέρας (20/03) όταν ανακοινώθηκε η νέα Παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Ο θρυλικός Ισπανός έπεσε στο ΝΟ13 και για πρώτη φορά μετά από 913 εβδομάδες βρέθηκε εκτός Top10. Για να γίνει αντιληπτό το κατόρθωμά του αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Ράφα μπήκε στην πρώτη δεκάδα στις 25 Απριλίου του 2005.

Έκτοτε πέρασε 17 χρόνια 10 μήνες και 24 ημέρες διαδοχικής παρουσίας στην πρώτη δεκάδα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στα χρόνια της Open Era.

Τον Νοέμβριο του 2020 ο Ραφαέλ Ναδάλ είχε σπάσει το ρεκόρ που είχε μέχρι τότε ο Τζίμι Κόνορς με 788 εβδομάδες και το έφτασε στις 912, μια επίδοση που δύσκολα θα σπάσει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τους εν ενεργεία τενίστες μόλις 14 έχουν τριψήφιο αριθμό εβδομάδων παραμονής στην πρώτη δεκάδα της Παγκόσμιας κατάταξης.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος μετρά 191 εβδομάδες παραμονής από τις 4 Απριλίου 2019 μέχρι και σήμερα.

Στη νέα Παγκόσμια κατάταξη που ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας (20/03) είχαμε αρκετές ανακατατάξεις. Ο Κάρλος Αλκαράθ επέστρεψε στο Νο1 ρίχνοντας από εκεί τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Κάσπερ Ρουντ παρέμειναν στο Νο3 και στο Νο4.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεβ και ο Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ ακολουθούν στις θέσεις 5 και 6 με τους Ρούμπλεβ και Ρούνε να παραμένουν αμετακίνητοι στο "7" και "8".

Ο Χούρκατς επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα κερδίζοντας δύο θέσεις για να βρεθεί στο Νο9, ενώ ο Τέιλορ Φριτς έπεσε στο Νο10 έχοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τους αθλητές που ήταν στην πρώτη δεκάδα χάνοντας πέντε θέσεις.

TAGS ATP ΝΑΔΑΛ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ