ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ

Ναδάλ: "Δεν μπορώ να ρισκάρω να μείνω εκτός για 2-3 μήνες, σημαντικότερη η ευτυχία από τους τίτλους"

Ναδάλ: "Δεν μπορώ να ρισκάρω να μείνω εκτός για 2-3 μήνες, σημαντικότερη η ευτυχία από τους τίτλους"
PRINTSCREEN

Ο Ράφαελ Ναδάλ αποσύρθηκε από το Wimbledon, με τον Νικ Κύργιο να προχωράει στον τελικό, τονίζοντας πως δεν θέλει να ρισκάρει να μείνει εκτός για περισσότερους μήνες.

Ο Ράφαελ Ναδάλ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την απόφασή του να αποσυρθεί από το Wimbledon, με τον Νικ Κύργιο να προχωράει στον τελικό, τον πρώτο της καριέρας του.

Πέρασα όλη την ημέρα και σκεφτόμουν τι να κάνω. Αλλά δεν έχει νόημα να συνεχίζω να αγωνίζομαι έτσι. Για μένα πιο σημαντική η ευτυχία από κάθε τίτλο" δήλωσε συγκεκριμένα.

Έπειτα συμπλήρωσε: "Έχω πάρει την απόφαση γιατί νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο δεν μπορώ να νικήσω δύο παιχνίδια. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να σερβίρω καλά, αλλά δεν μπορώ να κάνω τις φυσιολογικές κινήσεις για να σερβίρω. Ο τραυματισμός μπορεί να γίνει χειρότερος.

Δεν μπορώ να ρισκάρω να μείνω εκτός για 2-3 μήνες. Είναι σκληρό για εμένα και αυτή είναι η απόφασή μου. Πρέπει να ζήσω με αυτό. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Είμαι στεναχωρημένος".

Για τον ημιτελικό δήλωσε: "Βλέποντας στο επίπεδο που βρίσκεται ο Κύργιος δεν νομίζω ότι είχα κάποια ελπίδα απέναντί του. Δεν μπορώ να συνεχίσω να παίζω, όχι τώρα. Ελπίζω να ξεκουραστώ τις επόμενες μέρες. Ελπίζω ότι θα μπορώ να προπονηθώ και να κάνω αυτά που έχω προγραμματίσει".

Όσον αφορά στον τραυματισμό του ανέφερε: "Τον είχα από την περασμένη εβδομάδα. Χθες έκανα σερβίς στο 3-1 και παρατήρησα ότι τα πράγματα ήταν άσχημα, στο 4-3 ήταν ακόμη χειρότερα. Έπρεπε να μειώσω ταχύτητα στο σερβίς μου και τις κινήσεις μου".

Μάλιστα τον ρώτησαν για το πότε μπορεί να έρθει το τελικό τέλος της καριέρας του με τον ίδιο να απαντάει: "Η πιθανότητα της απόσυρσης δεν έχει φύγει ακόμη από το μυαλό μου".

TAGS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ