ATP

Μπονζί - Τσιτσιπάς 1-2: "Έκλεισε" το ραντεβού με τον Κύργιο στο δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Χάλε

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε διάρκεια πόντου στο Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε διάρκεια πόντου στο Roland Garros AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Μπονζί με 2-1 σετ και πέρασε στο δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Χάλε της Γερμανίας όπου θα βρει απέναντί του τον Νικ Κύργιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Μπονζί με 2-1 σετ και πέρασε στο δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Χάλε της Γερμανίας όπου θα βρει απέναντι του τον Νικ Κύργιο.

Οι δύο τενίστες την Τρίτη (14/6) ξεπέρασαν τα εμπόδια των Μπενζαμέν Μπονζί και Ντάνιελ Αλτμάιερ, αντίστοιχα, "σφραγίζοντας" το μεταξύ τους ντέρμπι για τον 2ο γύρο του 500αριού τουρνουά, στο Χάλε της Γερμανίας.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε δύσκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-6, εν συνεχεία ο Μπονζί έπαιξε τρομερό τένις και πήρε με σχετική ευκολία το τρίτο με τον Έλληνα τενίστα να δείχνει καλύτερο πρόσωπο στο τρίτο σετ και να φτάνει στην κατάκτηση του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αν και έχασε set στην πρεμιέρα του από τον Νο52 τενίστα του κόσμου, Μπενζαμέν Μπονζί, βρήκε τον τρόπο να αποκλείσει τον Γάλλο, κάνοντας πολύ καλό 3ο set.

Μετά από μια ώρα και 57 λεπτά μάχης, ο Νο2 του ταμπλό στο Χάλε, επιβλήθηκε του Μπονζί με 7-6(1), 1-6, 6-3, σερβίροντας 14 άσους και εκμεταλλευόμενος 2/4 break points στον αγώνα.

Το τρομερό tie-break που έκανε στο εναρκτήριο set, του έδωσε προβάδισμα για να φτάσει στη νίκη, ενώ παρά το γεγονός ότι ο Μπονζί ανέβασε κατακόρυφα τον ρυθμό του στο 2ο set και ισοφάρισε πολύ άνετα, ο Τσιτσιπάς είχε τις λύσεις στο καθοριστικό κομμάτι κι έφυγε νικητής από το court.

Σημείο-κλειδί, τα δυο συνεχόμενα break points που έσωσε ο Έλληνας τενίστας στο 1ο game του 3ου set, όταν ο Μπονζί προηγήθηκε με 15-40, όμως δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα.

Τσιτσιπάς και Κύργιος θα τεθούν αντιμέτωποι για 3η φορά στο Tour, με τον Ελληνοαυστραλό να μετράει δυο νίκες στα προηγούμενα ματς τους. Αμφότερες οι συναντήσεις τους, έγιναν σε hard courts, ενώ ο Νικ κέρδισε στα τρία sets.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ