WIMBLEDON

Μπάρτι - Πλίσκοβα 2-1: Η Αυστραλή έκανε το παιδικό όνειρό της πραγματικότητα, κατέκτησε το Wimbledon

Η Άσλεϊ Μπάρτι στον τελικό του Wimbledon κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα συγκινημένη μετά την κατάκτηση του τροπαίου
Η Άσλεϊ Μπάρτι στον τελικό του Wimbledon κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Η Άσλεϊ Μπάρτι παρουσιάστηκε ισοπεδωτική στον τελικό του Wimbledon, υπέταξε την Καρολίνα Πλίσκοβα 2-1 σετ και κατέκτησε το δεύτερο Grand Slam τίτλο της καριέρας της, παρά την προσπάθεια της Τσέχας στο δεύτερο σετ να ξαναμπεί στον τελικό.

Σε μια εκπληκτική παράσταση εξελίχθηκε ο τελικός των γυναικών στο Wimbledon, στο πλέον παραδοσιακό τουρνουά τένις. Η Άσλεϊ Μπάρτι, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν ισοπεδωτική κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα στα πρώτα 40 λεπτά και ενώ φαινόταν να κατακτά εύκολα τον τελικό, η αντίπαλός της αντέδρασε. Εν τέλει η Αυστραλή ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος, έστω και εάν κρίθηκε ο τίτλος στο τρίτο σετ (6-3, 6-7(4), 6-3), ύστερα από μια ώρα 58 λεπτά.

Σε μια αναμέτρηση που αναμενόταν ιδιαίτερα αμφίρροπη η Άσλεϊ Μπάρτι ήταν η μεγάλη νικήτρια, κατακτώντας το δεύτερο Grand Slam τίτλο της, καθώς το 2018 είχε κατακτήσει το Roland Garros. Η Αυστραλή έκανε ένα παιδικό όνειρο πραγματικότητα καθώς ανέκαθεν ήθελε να κατακτήσει το θρυλικό τουρνουά. Η 25χρονη έγινε η τρίτη Αυστραλή μετά την θρυλική Μάργκαρετ Κορτ και την Ιβόν Γκούλαγκονγκ, η οποία αποτελεί και ίνδαλμά της από την παιδική ηλικία της.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μπήκε με θράσος στο παιχνίδι κόντρα στην Τσέχα, κερδίζοντας μάλιστα τους 16/18 πρώτους πόντους του παιχνιδιού. Η Αυστραλή είχε την απαιτούμενη διαύγεια για τις απαιτήσεις του παιχνιδιού, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στο άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και επικράτησε στο πρώτο σετ 6-3.

Το δεύτερο σετ συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, σε διάστημα 12 λεπτών η Μπάρτι έκανε το 3-1, ωστόσο κάπου εκεί γύρισε ο διακόπτης για την Πλίσκοβα. Η Τσέχα που έδειχνε να χάνει τον εαυτό της, να μην έχει καθαρό μυαλό, ξεκίνησε να παίρνει ρίσκα στο παιχνίδι της, ανέκτησε τη χαμένη αυτοπεποίθησή της. Από τα μέσα του δεύτερου σετ παρουσιάστηκε μια διαφορετική παίκτρια στο court.

Η Άσλεϊ Μπάρτι συνάντησε δυσκολίες, στο 5-5 του δεύτερου σετ και ενώ βρισκόταν πίσω με δύο πόντους, έκανε το μπρέικ, παίζοντας εκπληκτική άμυνα, παρότι η αντίπαλός της ήταν άκρως επιθετική. Η Πλίσκοβα έκανε το μπρέικ και το δεύτερο σετ του τελικού οδηγήθηκε σε τάι μπρέικ και ισοφάρισε τον τελικό σε 1-1.

Οι... δαίμονες της Πλίσκοβα ωστόσο επέστρεψαν στο τρίτο και καθοριστικό σετ. Η Μπάρτι μπορεί να είχε μειωμένη απόδοση στο πρώτο σερβίς, ωστόσο ήταν ισοπεδωτική, θυμίζοντας την εικόνα του πρώτου σετ. Ρίσκαρε η Τσέχα, αποφάσισε ανά διαστήματα να ανέβει στο φιλέ, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος της όπως σε ορισμένα χτυπήματα στο δεύτερο σετ, την ώρα που η Μπάρτι έπαιζε πολύ καλή άμυνα.

Η Πλίσκοβα επιδίωξε να ανακτήσει το ηθικό της εξαπολύοντας δυνατά forehands, αλλά το μομέντουμ συνέχιζε να είναι στο πλευρό της Μπάρτι και τελικά κατέκτησε το Άγιο Δισκοπότηρο του τένις με 6-3 στο τρίτο σετ. Η Μπάρτι πιέστηκε κατά πολύ ανά διαστήματα στο παιχνίδι, λύγισε στο τέλος και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της μετά τη λήξη του αγώνα.

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ