WTA

Mουράτογλου για Χάλεπ: "Θα παλέψουμε μαζί για να αποδειχθεί η αλήθεια, αποτελεί πρότυπο ακεραιότητας"

Η Σιμόνα Χάλεπ μαζί με τον Πάτρικ Μουράτογλου στο τουρνουά της Ρώμης
Η Σιμόνα Χάλεπ μαζί με τον Πάτρικ Μουράτογλου στο τουρνουά της Ρώμης 2022 AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Ο Πατρίκ Μουράτογλου με δήλωσή του τονίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό της Σιμόνα Χάλεπ για να αποδείξει την αθωότητά της στην υπόθεση ντόπινγκ.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση ντόπινγκ της Σιμόνα Χάλεπ όλοι περίμεναν την αντίδραση του Πατρίκ Μουράτογλου ο οποίος ήταν προπονητής της το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, είχε δεχθεί κριτική για το γεγονός ότι δεν είχε μιλήσει μέχρι τώρα. Με γραπτή του δήλωση ο Μουράτογλου εξήγησε τους λόγους που επέλεξε το δρόμο της σιωπής και τόνισε ότι θα σταθεί στο πλευρό της Ρουμάνας πρωταθλήτριας (Νο10) μέχρι εκείνη να δικαιωθεί.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η Χάλεπ θα καταφέρει να αποδείξει την αθωότητά του επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια αθλήτρια που δεν έχει καμία σχέση με το ντόπινγκ.

Η ανακοίνωση του Πάτρικ Μουράτογλου

"Αρχικά, θα ήθελα να εκφράσω πόσο σοκαρισμένοι είμαστε όλοι στην ομάδα, από τότε που μάθαμε πως η Σιμόνα ήταν θετική σε έλεγχο ντόπινγκ στο US Open. Στα σχεδόν 30 χρόνια που έχω δουλέψει με εκατοντάδες επαγγελματίες αθλητές, ποτέ δεν αντιμετώπισα μια κατάσταση σαν κι αυτή.

Εκτιμώ ότι πολλοί άνθρωποι από τον κόσμο του τένις που έχουν δουλέψει με τη Σιμόνα ή τη γνωρίζουν για πολλά χρόνια, βγήκαν και μίλησαν. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή για τη Σιμόνα, εξέφρασαν πως είναι μια αξιόλογη γυναίκα. Τα λόγια τους μεταδίδουν με βεβαιότητα το μήνυμα που και εγώ στηρίζω.

Από το θετικό τεστ της Σιμόνα την προηγούμενη εβδομάδα, επέλεξα να μείνω σιωπηλός. Η προτεραιότητά μου είναι να βάλω όλη την ενέργειά μου για να τη βοηθήσω και να τη στηρίξω να αποδείξει την αλήθεια, κάθε μέρα.

Γνωρίζω τη Σιμόνα πολύ καλά και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αποτελεί πρότυπο ακεραιότητας. Είναι εντελώς κατά του ντόπινγκ και ξέρω πως δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό της να πάρει απαγορευμένη ουσία. Την εμπιστεύομαι σε αυτό 100%. Μαζί θα παλέψουμε για να αποδείξουμε την αλήθεια".

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ