ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Μουνάρ - Τσιτσιπάς 2-3: Στέφανος από "ατσάλι", έμεινε "ζωντανός" με ανατροπή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει ένα πόντο στο Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει ένα πόντο στο Roland Garros AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην πρεμιέρα του στο Roland Garros κέρδισε 3-2 σετ με ανατροπή τον Μουνάρ σε έναν αγώνα που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες. (VIDEO)

Με μια τρομερή ανατροπή από την αφάνταστα δύσκολη συνθήκη του 0-2 σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Χάουμε Μουνάρ και απέφυγε έναν οδυνηρό πρόωρο αποκλεισμό στο Ρολάν Γκαρός!

Είχαμε προειδοποιήσει ότι ο πρώτος γύρος κόντρα στον Ισπανό χωματά Χάουμε Μουνάρ ήταν από τα δυσκολότερα ματς που θα μπορούσαν να τύχουν στον Έλληνα πρωταθλητή, προσθέστε σε αυτά και την απογοήτευση από τον τρόπο που έχασε τον τίτλο στο Αμβούργο, και η κατάσταση δεν έμοιαζε εύκολη για τον Στεφ.

Όντως, ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στον νεαρό Ισπανό καθώς έμεινε με 0-2 πίσω στα σετ αλλά, με τρομερό θάρρος και μαχητικότητα, ανέτρεψε όλες τις καταστάσεις για να φτάσει σε μια απολαυστική νίκη με 4-6, 2-6, 6-1, 6-4, 6-4.

Είναι μια νίκη ψυχολογίας που τόσο πολύ αναζητούσε ο Τσιτσιπάς μετά τις οδυνηρές ήττες που είχε τόσο κόντρα στον Τσόριτς στη Νέα Υόρκη όσο και κόντρα στον Ρούμπλεφ στο Αμβούργο, καθώς και στα δύο ματς έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του.

Όχι ότι δεν προβλημάτισε με την απόδοση του κόντρα στον Μουνάρ καθώς για δύο σετ δεν ήταν σε καλή κατάσταση απέναντι σε έναν ψυχωμένο Ισπανό που πίστεψε στη νίκη από τον πρώτο πόντο και τελικά έφτασε πολύ κοντά στο να το καταφέρει!

Ευτυχώς όμως, ο Τσιτσιπάς, ελάχιστα πριν η κατάσταση βρεθεί εκτός ελέγχου, κατάφερε να βρει τον εαυτό του και να κάνει αυτήν την τεράστια ανατροπή που τον κρατά εντός διοργάνωσης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Στεφ επιστρέφει πίσω από το 0-2 σε Major και ελπίζουμε να είναι η πρώτη από τις πολλές που θα καταφέρει κάτι τέτοιο στην καριέρα του!

Η ανακούφιση του Στέφανου μετά το αγχωμένο τελευταίο service game του ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του καθώς αντιμετωπίζει θέματα στο πνευματικό κομμάτι του παιχνιδιού φέτος και αυτό είναι αναμφισβήτητο.

Ο Στέφανος είχε και πολλά αγωνιστικά θέματα κόντρα στον Μουνάρ κυρίως στα δύο πρώτα σετ.

Παρότι ξεκίνησε με 3-0 στο πρώτο σετ, υπέστη ολική κατάρρευση την επόμενη ώρα στο κορτ κερδίζοντας μόλις τρία από τα επόμενα δεκαπέντε games του αγώνα με συνέπεια να μείνει πίσω με 2-0 στα σετ και να χρειάζεται άμεση αγωνιστική άνοδο και έναν "γολγοθά" για να πάρει τη νίκη.

Ευτυχώς, η αντίδραση ήρθε από τι τρίτο σετ και μετά.

Μείωσε πολύ γρήγορα με 2-1 και ακολούθησαν δύο κλειστά σετ στα οποία όμως θύμισε όλο και περισσότερο τον περσινό Στέφανο του χώματος με πολύ κυριαρχικό παιχνίδι από τη βασική γραμμή με "ναυαρχίδα" το forehand και πολύ βελτιωμένο σερβίς.

Παρά το γεγονός ότι έκανε 49 αβίαστα λάθη και είχε μόλις δύο κερδισμένους πόντους περισσότερους από τον αντίπαλό του, ο Στέφανος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μετά από έναν αγχωμένο τελευταίο game και τώρα θα αντιμετωπίσει τον Πάμπλο Κουέβας έχοντας πρόσφατη στο μυαλό του την επικράτηση του επί του Ουρουγουανού στο Αμβούργο.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ