Wimbledon, Μούχοβα – Γκοφ 2-1: Η Τσέχα προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης

Η Μούχοβα πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας της, επικράτησε της Γκοφ με 2-1 σετ και προκρίθηκε σε τελικό Grand Slam μετά από τρία χρόνια.
Στον πρώτο ημιτελικό της Πέμπτης (09/07), στο ταμπλό των γυναικών, η Καρολίνα Μούχοβα (No.9) επικράτησε της Κόκο Γκοφ (No.7) με 2-1 σετ (6-2,1-6,7-6) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Wimbledon.
Ο αγώνας άρχισε με την Τσέχα τενίστρια να επιβάλει τον ρυθμό της και με δύο μπρέικ, στο 1-1 και στο 3-1, έφτασε στο 6-2 και το πρώτο σετ.
Η απάντηση ήρθε άμεσα από την Αμερικανίδα, η οποία αντίστοιχα με δύο μπρέικ, στο 2-1 και στο 4-1, επικράτησε κυριαρχικά στην μάχη για το δεύτερο σετ, με συνολικό σκορ 6-1.
Μετά από τα δύο σετ, που δεν έγινε πραγματικά μάχη, το τρίτο και τελευταίο ήταν απόλυτα ισορροπημένο και το ματς κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, η Μούχοβα προηγήθηκε με 6-3, αλλά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και χρειάστηκε να σώσει match point στο 9-8 για να κερδίσει τελικά με 12-10.
Αυτή είναι η πρώτη της πρόκριση στον τελικό του Wimbledon και πρώτη της πρόκριση σε τελικό Grand Slam μετά το 2023 και τον χαμένο τελικό του Roland Garros από την Ίγκα Σβιόντεκ με 2-1 σετ.
Στον τελικό, η Μούχοβα θα αντιμετωπίσει είτε την Λίντα Νόσκοβα, είτε την Μάρτα Κόστιουκ.
Στατιστικά αγώνα:
- Άσοι 3-3
- Διπλά Λάθη 0-2
- Winners 31-32
- Λάθη 34-29